19 Μαρτίου, 2024

Σταύρος Αρναουτάκης: Το ζητούμενο σήμερα είναι η κοινωνική συνοχή και η κοινωνική συνοχή υπηρετείται από την αιρετή περιφέρεια

Τον απολογισμό της Περιφέρειας Κρήτης για το έτος 2022 παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.

Σε δήλωσή του στο πρακτορείο ειδήσεων & γραφείων τύπου  poo.gr (press office online) τόνισε τα παρακάτω:

www.youtube.com/watch
Έκλεισε μία δύσκολη χρονιά, κατά την οποία, αφενός, έπρεπε να προχωρήσουμε στο κλείσιμο του προγράμματος του ΕΣΠΑ (που κλείνει ουσιαστικά το 2023) και, αφετέρου, να ξεκινήσουμε, μετά την έγκριση του προγράμματος που ήταν το πρώτο από πλευράς ευρωπαϊκής επιτροπής, τη νέα προγραμματική περίοδο προκειμένου να επιτύχουμε την υλοποίηση του προγράμματος 2021-2027. Μια σειρά έργων, τόσο από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων όσο και από το ΕΣΠΑ, προχωρούν δηλώνει
o Περιφερειάρχης Κρήτης.

Έχουμε δράσεις σε όλους τους τομείς καθώς και τις χρηματοδοτήσεις για  να προχωρήσουν τα έργα.

Έχουμε από το ταμείο ανάκαμψης ένα σημαντικό έργο οδικής ασφάλειας 40 εκατομμυρίων.

Έχουμε 25 εκατομμύρια για αισθητικές παρεμβάσεις σε πέντε δήμους της Κρήτης, όπως επίσης και μια σειρά έργων για την οδική ασφάλεια σε όλο το νησί.

Ξεκινάει μια νέα προγραμματική περίοδος·  το 2022 έκλεισε χωρίς να έχουμε ουδεμία οφειλή σε κανένα ανάδοχο έργο και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες στο περιφερειακό συμβούλιο, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, αλλά πάνω απ’ όλα τους εργαζόμενους στην περιφέρεια, γιατί χωρίς τη δική τους βοήθεια και στήριξη, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε οτιδήποτε.

Διεκδικούμε από την κεντρική εξουσία και πρέπει να πούμε ότι πάντα η αιρετή περιφέρεια διεκδικεί, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση, για να πάρει αυτά τα οποία χρειάζεται για την ανάπτυξη, την εργασία, αλλά πάνω απ’ όλα για την κοινωνική συνοχή. Το ζητούμενο σήμερα είναι η κοινωνική συνοχή και η κοινωνική συνοχή υπηρετείται από την αιρετή περιφέρεια.

poo.gr