19 Μαρτίου, 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: Όχι σε Μητσοτάκη ή Τσίπρα πρωθυπουργό – Ναι σε πολιτικό πρόσωπο

«Φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό άναψε η χθεσινή συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος αναφερόμενος στις συνεργασίες της επομένης μέρας των εκλογών, είπε πως θα προτείνει για πρωθυπουργό κάποιο πολιτικό πρόσωπο και όχι τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα.
Πολιτικό πρόσωπο για τη θέση του πρωθυπουργού που όμως δεν θα είναι ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε ο Αλέξης Τσίπρας θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος επιχείρησε να ανοίξει τα χαρτιά του για τις μετεκλογικές συνεργασίες.

«Πολιτικά πρόσωπα τα οποία θα μπορούν να εκφράσουν το φιλόδοξο αυτό προγραμματικό σχέδιο. Η επιλογή των πολιτικών προσώπων θα εξαρτηθεί από τη δύναμη των κομμάτων. Γι’ αυτό ζητώ ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα μπορεί να δώσει με τα πρόσωπα των υπουργείων».

Παλινωδίες και βέρτιγκο καταλόγισε στον Νίκο Ανδρουλάκη ο Δημήτρης Καιρίδης μιλώντας στο MEGA.

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ισχυρό διψήφιο ποσοστό προκειμένου -όπως είπε- την πρώτη Κυριακή να εξαντλήσει τα περιθώρια της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας».

«Κλειδί» η πρώτη Κυριακή – Απέκλεισε συνεργασία με τον Γ. Βαρουφάκη
«Η πρώτη Κυριακή είναι η ημερομηνία-κλειδί για να πετύχουμε όσα λέω. Εάν μας οδηγήσουν σε αστάθεια, τότε δυστυχώς θα αλλάξει το περιβάλλον των πολιτικών αποφάσεων. Όταν εργαλειοποιείς την αστάθεια, υπονομεύοντας την προοπτική της χώρας, για να εκβιάσεις ”ή εγώ ή ο Τσίπρας”, εγώ δεν θα γίνω μέρος αυτού του παιχνιδιού», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Την άποψη ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα ανοίξει το περιθώριο συγκλίσεων με το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης απέκλεισε την πιθανότητα συνεργασίας με τον Γιάννη Βαρουφάκη καθώς όπως είπε συγκαταλέγεται στα πρόσωπο τα οποία έπαιζαν με τη δραχμή».

Οικονόμου: «Ο κ. Ανδρουλάκης ζητά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών για να επιλέξουν για πρωθυπουργό τον άγνωστο “Χ”»
Στα λεγόμενα στην συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Ο κ. Ανδρουλάκης ζητά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών για να επιλέξουν για πρωθυπουργό τον άγνωστο “Χ”», είπε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια ο κ. Οικονόμου, τόνισε ότι αυτό είναι πρόκληση, όχι μόνο στην κοινή λογική για την κοινή πολιτική λογική, αλλά και στην κοινή δημοκρατική πολιτική. Επίσης, αναρωτήθηκε εάν ο κ. Ανδρουλάκης απλώς αναζητά μία ψήφο διαμαρτυρίας ή αν στο μυαλό του έχει – αυτό που εκείνος πιστεύει ως προοδευτική κυβέρνηση -, απλώς την συμπόρευση με τον κ. Τσίπρα αλλά δεν το λέει.

madata.gr