22 Φεβρουαρίου, 2024

Στάση εργασίας για εργαζόμενους στο ΠΑΓΝΗ

Σε νέα κινητοποίηση προχώρησε σήμερα το σωματείο εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ με στάση εργασίας από 8:00 έως 10:00 το πρωί, τονίζοντας την κάθετη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο συγχώνευσης ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, στις απολύσεις των ειδικευόμενων νοσηλευτών, στις απολύσεις εργαζομένων ΟΑΕΔ, καθώς και στις απολύσεις εργαζομένων στην καθαριότητα και σίτιση.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης,σε γραπτή του δήλωση αναφέρει τα εξής:

«Χιλιάδες συνάδελφοι που εργάζονται για 7ο συνεχή χρόνο στα Νοσοκομεία και άλλους φορείς του ΕΣΥ μέσω προγραμμάτων ΔΥΠΑ καθαριότητα σίτιση, (ΟΑΕΔ) 4000 & 55-67, βρίσκονται ΞΑΝΑ μπροστά στην απειλή της απόλυσης, ένα μέρος μάλιστα από αυτούς ήδη απολύθηκαν ξαφνικά στη μέση της βάρδιας τους, καθώς «κόλλησε» λένε η ανανέωση των συμβάσεων στο Υπουργείο Εργασίας ή στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της ηγεσίας των συναρμόδιων υπουργείων (Υγείας – Εργασίας ) και της ΔΥΠΑ θεωρούνταν «δεδομένη η απόφαση για την ανανέωση ενός έτους». Ωστόσο, με έγγραφο που έφτασε σήμερα στα νοσοκομεία άρχισαν οι απολύσεις και πλέον, πέρα από την εύλογη αναστάτωση των συναδέλφων συμβασιούχων του ΟΑΕΔ, δημιουργούνται και σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων.

Δείτε το βίντεο:
youtu.be/Zh7Feef014o

poo.gr