15 Αυγούστου, 2022

Σωκράτης Βαρδάκης: «Το ζήτημα της επαρκούς στελέχωσης του Πυροσβεστικού Σώματος με μόνιμο προσωπικό, είναι επιτακτικό και κρίσιμο»

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την ανάγκη άμεσης στελέχωσης του Πυροσβεστικού Σώματος με μόνιμο προσωπικό, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, την επιστολή του Σωματείου Πυροσβεστών Ν. Ηρακλείου «Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω».
Στην εν λόγω επιστολή το Σωματείο επισημαίνει το σοβαρότατο ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά αδιέξοδα.
Για τον λόγο αυτό αιτείται: α) Άμεση πρόσληψη συμβασιούχων πλέον των ήδη προσλαμβανομένων για την στελέχωση του πεζοπόρου τμήματος που θα δώσει την δυνατότητα μετακίνησης Π.Π.Υ και Πυροσβεστικού προσωπικού από το πεζοπόρο σε σταθμούς και τμήματα που έχουν ανάγκες.
β) Άμεση μονιμοποίηση όλων των κατόχων απολυτήριου λυκείου
Π.Π.Υ, ανεξάρτητα της ηλικίας και του χρόνου απόκτησης του απολυτήριου.
γ) Μετατροπή σε 12μηνη της σύμβασης όλων των συμβασιούχων πυροσβεστών σε καθεστώς αντίστοιχο των νεοπροσληφθέντων στις ΕΜΟΔΕ.
δ) Αύξηση του αριθμού των εισαχθέντων στην Πυροσβεστική Ακαδημία μέσω των πανελληνίων εξετάσεων και
ε) Πρόσληψη σημαντικού αριθμού κατάλληλου πολιτικού προσωπικού για την στελέχωση των τμημάτων πυρασφάλειας, γραμματείας σταθμών- Δι.Π.Υ.Ν – ΠΕ.ΠΥ.Δ. και τη διάθεση του Πυροσβεστικού προσωπικού που υπηρετεί σε αυτές τις θέσεις για την κάλυψη αναγκών σε Π.Σ και Π.Κ.
«Το ζήτημα της επαρκούς στελέχωσης του Πυροσβεστικού Σώματος με μόνιμο προσωπικό, είναι επιτακτικό και κρίσιμο. Θα πρέπει να δοθεί η δέουσα βαρύτητα, καθώς είναι ένα θέμα εθνικής σημασίας, όπως αποδείχτηκε τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο κ. Βαρδάκης.
Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό την εξέταση των αιτημάτων του Σωματείου Πυροσβεστών ν. Ηρακλείου και την ενημέρωσή τους σχετικά με τις ενέργειες τις οποίες θα προβεί.