21 Μαρτίου, 2023

Σε λίγους μήνες έτοιμο το 3ο κλειστό τύπου «θόλου» και η επαναλειτουργία της Ολυμπιακής πισίνας στο Ολυμπιακό Χωριό!

Γιορτή είχε χτες το απόγευμα το Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού.
Σε μια εξαιρετική εκδήλωση, που διοργανώθηκε από την Διοικούσα Επιτροπή και τους εργαζομένους, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού και του γγΑ, αποτιμήθηκε η έως τώρα μεταμόρφωση του αθλητικού κέντρου και όσα λαμπρά το περιμένουν μέσα στο 2023, προς όφελος της αθλητικής οικογένειας και της κοινωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι απολύτως παραμελημένες υποδομές, πολύτιμη προίκα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, μαράζωναν αναίτια έως το 2020, οπότε και πέρασαν από τον ΟΑΕΔ στο Υφυπουργείο Αθλητισμού. Και πριν συμπληρωθούν τρία χρόνια, όχι μόνο αναβαθμίστηκαν, αλλά ξαναλάμπουν και επεκτείνονται για να διαδραματίσουν τον σπουδαίο υπερτοπικό τους ρόλο ως αθλητικός πόλος.
Το αθλητικό κέντρο μεγάλωσε με την προσθήκη 47 στρεμμάτων που παραχώρησε ο Δήμος Αχαρνών, με τον οποίο υπάρχει άριστη συνεργασία. Συντηρήθηκαν τα δύο κλειστά, αναβαθμίστηκαν ενεργειακά, γραμμογραφήθηκε το στάδιο στίβου, απέκτησε κλωβό ρίψεων Ολυμπιακών προδιαγραφών, ολοκληρώνεται το αερομοντελοδρόμιο, επεκτάθηκε η διαδρομή ανωμάλου δρόμου, δημιουργήθηκε υπαίθριο γυμναστήριο και τόσα άλλα που αύξησαν την επισκεψιμότητα κατά 300%!

Κι όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης:
«Τα καλύτερα έρχονται. Με απόλυτη συνέπεια στα όσα συμφωνήθηκαν για τα αντισταθμιστικά οφέλη σε σχέση με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά ΝΠΔΔ και τη μετεγκατάσταση των εθνικών ομάδων μας τζούντο, πάλης, πυγμαχίας, αλλά και με πιστή τήρηση των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων, η Lamda υπογράφει τις προσεχείς ημέρες τη Σύμβασή της με τον Ανάδοχο, άνω των 500.000€, για την προμήθεια και την εγκατάσταση του Θόλου, που θα αποτελέσει το 3ο κλειστό γυμναστήριο του αθλητικού κέντρου.Παράδοση, με την άδεια λειτουργίας σε 3 μήνες!

Κι επιπλέον, έπειτα από 19 χρόνια, ανακαινίζεται και θα ξαναλειτουργήσει η Ολυμπιακή πισίνα! Ήδη καταγράφηκαν λεπτομερώς όσα πρέπει να γίνουν και την επομένη εβδομάδα προκύπτει και η αναλυτική κοστολόγηση για τη Lamda!

Κι είμαστε μόνο στην αρχή! Όσα τώρα υλοποιούνται έπρεπε να έχουν γίνει πολλά χρόνια πριν! Εμείς όμως δεν σχεδιάζουμε μόνο, πράττουμε κιόλας! Και δεν κρινόμαστε από τις προθέσεις μας, αλλά από το αποτέλεσμα.

Θέλω να ευχαριστήσω πρωτίστως τη Διοικούσα Επιτροπή, τους 20 εργαζομένους από τα προγράμματα της ΔΕΠΑ, που δεν τους βλέπουμε ως εποχιακούς, αλλά ως μόνιμους, τον Δήμο, τα σωματεία, τους κατοίκους! Όλοι μαζί αναγεννάμε το Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού».

Την αναγέννηση των εγκαταστάσεων στο Ολυμπιακό Χωριό, την καθημερινή δουλειά και το απτό έργο του Υφυπουργείου, της Διοικούσας Επιτροπής υπό την προεδρία του Πέτρου Γαλάνη και των εργαζομένων εξήραν με κολακευτικά λόγια:
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, οι Βουλευτές Βασίλης Οικονόμου και Γεώργιος Βλάχος, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, ο εκπρόσωπος της Lamda Development, Μιχάλης Λάιος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης, η γενική γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Εύη Μωραϊτίδου, ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών Γιάννης Κωστάκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο Χάρης Περδίκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών Ιωσήφ Σταυρακάκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο Δημήτρης Μιχαηλίδης, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας, Απόστολος Μαυροθαλασσίτης, εκπροσώποι σωματείων, αθλητές, προπονητές, γονείς και κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού!