20 Απριλίου, 2024

Ρωσία: Απειλές του Κρεμλίνου σε χώρες της Δύσης για τη στήριξη στην Ουκρανία

Να κάνει στάχτη το Λονδίνο επειδή εξοπλίζει τους Ουκρανούς απείλησε παρουσιαστής της ρωσικής τηλεόρασης που απηχεί τις θέσεις του Κρεμλίνου.
Ένα χρόνο σχεδόν από την ρωσική εισβολή στα ουκρανικά εδάφη και οι προπαγανδιστές του Κρεμλίνου εξακολουθούν να ζητούν παραδειγματική τιμωρία και καταστροφή όποιου στηρίζει την Ουκρανία.

Στην κορυφή των χωρών που η «αυλή» του Πούτιν θέλει να εξαφανίσει από τον χάρτη η Μεγάλη Βρετανία, ενώ από την κρατική τηλεόραση της Ρωσίας εκτοξεύονται απειλές, στα πεδία των μαχών όσο ο χειμώνας φτάνει στο τέλος του οι μάχες γίνονται όλο πιο σκληρές. Δυτικοί αναλυτές προβλέπουν μία άνοιξη αιματοβαμμένη χωρίς κανένα περιθώριο διαλόγου.

«Γνωρίζουμε πως τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία προετοιμάζονται για επιθετικές ενέργειες την ερχόμενη άνοιξη. Καμία πλευρά δεν δείχνει διάθεση για διαπραγματεύσεις, σίγουρα όχι με τους όρους που θέτει η μία και η άλλη πλευρά. Φαίνεται πως είναι και οι δύο πλευρές της άποψης πως μπορούν να αποκομίσουν περισσότερα οφέλη στα πεδία των μαχών πριν ξεκινήσουν οποιαδήποτε ειρηνευτική συνομιλία», δήλωσε ο Σεργκέι Ραντσένκο, καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο John Hopkins.

Από την πλευρά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από τους ηγέτες της Δύσης στη Διάσκεψη του Μονάχου να επιταχύνουν την αποστολή προηγμένων όπλων στην Ουκρανία, καθώς η ταχύτητα αυτή την στιγμή θα είναι καθοριστική στο αποτέλεσμα των μαχών που έρχονται.

πηγή: MEGA TV