2 Μαΐου, 2024

Ρεθυμνιακός: Η καινοτόμος ιδέα των GPS

Από το απόγευμα της Τετάρτης μια δυναμική κίνηση του γυμναστή του Ρεθυμνιακού Ανδρέα Δρυγιαννάκη, φέρνει μια ακόμη πιο αρμονική και παράλληλα εποικοδομητική συνύπαρξη της τεχνολογίας με τον αθλητισμό. Μια μελετημένη εδώ και καιρό πρωτοβουλία του νεαρού αλλά συνάμα και συνεχώς εξελισσόμενου τεχνικού μετατράπηκε σε ένα πολύτιμο συνεργάτη τα αποτελέσματα του οποίου σίγουρα θα φανούν με την μορφής βελτίωσης στην απόδοση των ποδοσφαιριστών το επόμενο διάστημα.

Στην είσοδο του στο γήπεδο της Σοχώρας για την καθιερωμένη προπόνηση ο Ανδρέας Δρυγιαννάκης μετέφερε μαζί του και δύο μικρά μαύρα βαλιτσάκια που περιλαμβάνουν το τελευταίο απόκτημα του και τα οποία διέθεσε με σκοπό να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα απόδοσης από κάθε ποδοσφαιριστή του Ρεθυμνιακού.

Τα 10 συνολικά GPS (Global Positioning System) που περιλάμβαναν αυτά τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά στο σώμα αντίστοιχου αριθμού ποδοσφαιριστών και πραγματοποίησαν χρήσιμες μετρήσεις σε αριθμό χιλιομέτρων, επιτάχυνση, επιβράδυνση, αλλά και άλλα στοιχεία απόδοσης των «κυανόλευκων» κατά την διάρκεια της προπόνησης και είναι πλέον ικανά να προσφέρουν στον γυμναστή των «δελφινιών» στοιχεία που θα του δώσουν την δυνατότητα για τις όποιες βελτιώσεις χρειαστεί να πραγματοποιηθούν για την καλύτερη δυνατή απόδοση των παικτών, όμως το πιο σημαντικό είναι βάση της κατασκευάστριας εταιρίας η δυνατότητα πρόγνωσης τραυματισμών που είναι και ο πρωταρχικός στόχος της δημιουργίας της συσκευής.

Το GPS που έχει επίσημη άδεια χρήσης στις ομάδες και από κάθε επίσημη ποδοσφαιρική αρχή ακόμη και σε αγώνες αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από τους «κυανόλευκους» παίκτες και στους αγώνες του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατά την διάρκεια της σεζόν.

Άλλη μια καινοτόμος ιδέα του Ανδρέα Δρυγιαννάκη τέθηκε σε εφαρμογή και πλέον η K-PRO SPORTS TECK θα αποτελέσει μέσω του GPS της έναν πολύτιμο συνεργάτη του νεαρού τεχνικού αλλά και της ομάδας του Ρεθυμνιακού την φετινή σεζόν