21 Μαΐου, 2022

Προσλήψεις: 5.000 θέσεις σε ΔΕΗ, Στρατό, ΑΑΔΕ και ΥΠΠΟΑ

Νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ενέκρινε η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού -ΔΕΗ- δημοσιεύοντας μάλιστα και τον πίνακα θέσεων με όλες τις ειδικότητες και τους κλάδους που θα ζητάει η προκήρυξη.

Η σχετική προκήρυξη 1/2022 της ΔΕΗ, θα δημοσιευθεί εντός των επόμενων ημερών και θα αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 40 θέσεων προσωπικού, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου Αορίστου Χρόνου, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί ότι όλες οι θέσεις εργασίας αφορούν την Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης Ενέργειας της ΔΕΗ που εδρεύει στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών.

Ο γραπτός διαγωνισμός για την ΑΑΔΕ

Μέχρι τη Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022 και ώρα 14:00 το μεσημέρι θα έχουν τη δυνατότητα οι υποψήφιοι που θέλουν να συμμετάσχουν στον γραπτό διαγωνισμό 1Γ/2022 του ΑΣΕΠ για 822 μόνιμες προσλήψεις στην ΑΑΔΕ, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υποψηφιότητας τους.

Υπενθυμίζουμε ότι η προκήρυξη 1Γ/2022 του ΑΣΕΠ αφορά την πλήρωση 822 θέσεων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με γραπτό διαγωνισμό στην ΑΑΔΕ. Στην προκήρυξη μπορούν να συμμετάσχουν όσοι έχουν πτυχία σε κλάδους Δημοσιονομικών, Εφοριακών, Μηχανικών, Πληροφορικής, Τελωνειακών αλλά και άτομα με απολυτήριο λυκείου.

Η εξέταση των μαθημάτων θα γίνει γραπτώς με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών και οι απαντήσεις θα δοθούν σε ειδικά Απαντητικά Φύλλα. Οι ημερομηνίες του διαγωνισμού δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Proson.gr, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

Προσλήψεις σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους

Παράλληλα τρέχουν και οι αιτήσεις για 1.649 προσλήψεις, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι συμβάσεις που θα συνάψουν οι εργαζόμενοι με το υπουργείο Πολιτισμός θα έχουν διάρκεια απασχόλησης 7 μηνών, αρχής γενομένης από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και όχι πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2022.

Να σημειωθεί ότι οι 1.649 θέσεις εργασίας κατανέμονται σε όλη την χώρα και θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες υπηρεσίες του υπουργείου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργεία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων.

Οι ειδικότητες που ζητούνται αφορούν φύλακες, λογιστές και βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την αίτηση συμμετοχής τους έως την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022.

Προσλήψεις ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις

Με τέσσερις συνολικά προκηρύξεις που «τρέχουν» προβλέπεται η πρόσληψη 1.639 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) στις Ένοπλες Δυνάμεις. Πιο συγκεκριμένα, οι 1.639 προσλήψεις κατανέμονται ως εξής:

1.030 θέσεις στον Στρατό Ξηράς
281 θέσεις στην Πολεμική Αεροπορία
308 θέσεις στο Πολεμικό Ναυτικό
20 θέσεις στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων

Για να συμμετάσχουν στις παραπάνω προκηρύξεις, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. (Γεννηθέντες από 1-1-1995 έως 31-12-2003) και να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ. οι άνδρες και 1,55μ. οι γυναίκες.

Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν στην ειδικότητα που έχουν δηλώσει εφόσον, έχουν τα απαιτούμενα προσόντα που αναγράφονται στην προκήρυξη, τη σωματική ικανότητα που καθορίζεται γι’ αυτήν την ειδικότητα, συγκεντρώσουν τα απαραίτητα μόρια και επιτύχουν στις προβλεπόμενες υγειονομικές – ψυχοτεχνικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας έως την Τρίτη, 26 Απριλίου 2022 και ώρα 23:59
madata.gr