23 Απριλίου, 2024

Μιχάλης Καραμαλάκης: Πλούσια και Ισχυρή Παρακαταθήκη το Έργο του

Ο αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης αποστρατεύεται βάζοντας το ξίφος του στον κελεό ως Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για έναν από το πιο πετυχημένους Αρχηγούς της ΕΛ.ΑΣ καλύπτοντας μια θητεία με κυρίαρχο στοιχείο την ανθρώπινη μεταχείριση και αντιμετώπιση του προσωπικού, αλλά κυρίως δράσεις και πρωτοβουλίες που έκαναν και κάνουν την καθημερινότητα του πολίτη καλύτερη και ασφαλέστερη.

Πρόκειται για έναν αξιωματικό με πολύχρονη εμπειρία σε μάχιμες υπηρεσίες, σε επιτελικές θέσεις, με πλήθος τιμητικές διακρίσεις και βραβεύσεις για την υπηρεσιακή του απόδοση, άριστος γνώστης των ζητημάτων που αφορούν τις αστυνομικές λειτουργίες στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά ταυτόχρονα χαμηλού προφίλ και με πολύ καλές σχέσεις με το προσωπικό του Σώματος,

Το φαινόμενο «Μιχάλης Καραμαλάκης» αποτελεί έναν σημαντικό κεφάλαιο στην ΕΛ.ΑΣ αφήνοντας για τους επόμενους και όχι μόνο μια πολύ πλούσια και Ισχυρή παρακαταθήκη.

Δεν είναι τυχαίο ότι έχει χαρακτηριστεί ως ικανός αξιωματικός στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων που όλες στο τέλος καταλήγουν θετικά.

Ο Κρητικός αξιωματικός από τον Αχεντριά του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων Ηρακλείου κατάφερε με αξίες και σπάνιες αρετές που τον χαρακτηρίζουν να κερδίσει πολύ γρήγορα και ως αρχηγός την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την απόλυτη συνεργασία των συναδέλφων του και της κοινωνίας.

Απαιτητικός, δίκαιος, ακούραστος  και με μπέσα, όπως λένε στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ ο Μιχάλης Καραμαλάκης 24 ώρες το 24ώρο δίπλα στα προβλήματα και στον πολίτη προκειμένου να έχει η κάθε περίπτωση αίσιο τέλος,

Ελπίζουμε το φαινόμενο «Μιχάλης Καραμαλάκης» να συνεχίσει να μας ξαφνιάζει ευχάριστα, γιατί η κοινωνία και οι πολίτες αυτής της χώρας χρειάζονται αυθεντικούς και άξιους ανθρώπους που να νιώθουν την νοοτροπία και την κουλτούρα τους σαν πραγματικό μέλος αυτής της κοινωνίας.

Επίσης, κλείνοντας αυτό το άρθρο δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω το εξής:

Είχαμε ετοιμάσει να σας παρουσιάσουμε ένα μακροσκελές αφιέρωμα που αφορά μέρος του έργου του κ. Καραμαλάκη, προκειμένου να γνωρίσει ο κόσμος γιατί φαινόμενο «Μιχάλης Καραμαλάκης»

Η σεμνότητα, όμως και η ταπεινότητα που χαρακτηρίζει αυτόν τον ΆΝΘΡΩΠΟ δεν του επέτρεψε και δεν μας επέτρεψε να σας παρουσιάσουμε αυτό το αφιέρωμα.

Πιστεύουμε σε κάποια άλλη στιγμή να μπορέσουμε.

Σε κάθε περίπτωση όμως το σίγουρο είναι ότι δεν θα μπορούσε καμία κυβέρνηση να αφήσει έναν τέτοιο ικανό και πετυχημένο αξιωματικό αναξιοποίητο.

Οπότε ίδωμεν…