25 Απριλίου, 2024

Προσφυγικό: Η ακτοφυλακή της Τουρκίας σπρώχνει βίαια μετανάστες στην Ελλάδα

Σε βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, απεικονίζονται άνδρες της τουρκικής ακτοφυλακής να χτυπούν με σχοινιά και στειλιάρια απεγνωσμένους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σε πλοιάριο σε κάποιο σημείο του Αιγαίου.
Οι εικόνες σοκάρουν. Οι μετανάστες, τους παρακαλούν να σταματήσουν

«Βοήθεια».

Ζητούν τη βοήθεια του Θεού. Κάποιοι σηκώνουν τα βρέφη τους στον αέρα, η ακτοφυλακή όμως δεν σταματά. Μεταξύ των μεταναστών και ανήλικα παιδιά με σωσίβια.

Εικόνες σοκ
Στα πλάνα, εκτός από την ακταιωρό, διακρίνεται και ένα δεύτερο φουσκωτό σκάφος.

Η τουρκική ακτοφυλακή εντοπίζει τη βάρκα των μεταναστών στο Αιγαίο. Αντί να τους διασώσει, όπως ορίζει το διεθνές δίκαιο, τους σπρώχνει με βίαια προς την Ελλάδα.

Το βίντεο που τράβηξε πρόσφυγας που επέβαινε στη βάρκα, ανήρτησε στη σελίδα του στο Twitter ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«Αυτό το βίντεο γυρίστηκε από έναν πρόσφυγα που σώθηκε από την Ελλάδα. Αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της εργαλειοποίησης των μεταναστευτικών ροών κατά Τουρκίας», δήλωσε ο Νότης Μηταράκης.

Παρά τις καταγγελίες Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ, το βίντεο εκθέτει για ακόμη μια φορά την Τουρκία και δείχνει ποιος «πνίγει» και ποιος προωθεί βίαια πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο.

madata.gr