28 Μαρτίου, 2024

Πρέπει να γυρνάτε το στρώμα; Δείτε αν κάνετε το σωστό!

Μπορεί να σας το είπαν οι γονείς σας ή ακόμα και η γιαγιά σας. Κατά πάσα πιθανότητα κάποιος αγαπημένος συγγενής σας συμβούλεψε – καλοπροαίρετα – να γυρνάτε το στρώμα σας από την άλλη πλευρά ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να το διατηρείτε «φρέσκο» και να επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωής του.

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να εξετάσουμε αυτή την κλασσική συνήθεια και να επισημάνουμε μια μεγάλη διαφορά: όποιος και να σας συμβούλεψε να το γυρνάτε δεν είχε έρθει σε επαφή με την τεχνολογία που έχουν τα στρώματα που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά.

Πρέπει να γυρνάτε το στρώμα; Δεν υπάρχει μία και μοναδική απάντηση. Ένας σίγουρος κανόνας είναι πως δεν πρέπει να γυρνάτε το στρώμα σας από την άλλη πλευρά εκτός και αν είναι παλιό και έχει φτιαχτεί για να χρησιμοποιείται και από τις δύο πλευρές. Στην αντίθετη περίπτωση, αν έχετε δηλαδή ένα στρώμα νέας τεχνολογίας, δεν θα πρέπει να το γυρνάτε. Όχι απλώς δεν θα επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωής του αλλά υπάρχει και σοβαρή πιθανότητα να το καταστρέψετε.

Μην το αναποδογυρίσετε, αλλά περιστρέψτε το Τι μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε για να προστατέψετε ένα στρώμα νέας τεχνολογίας; Περιστρέψτε το! Αν το στρώμα σας είναι διπλό αλλά εσείς κοιμάστε στην μία μόνο πλευρά περιστρέψτε το 180ο έτσι ώστε το κάτω μέρος του στρώματος να βρίσκεται πλέον στο κεφάλι σας. Πόσο συχνά;

Περιστρέψτε το κάθε δύο εβδομάδες για τους 3 πρώτους μήνες μετά την αγορά του. Έπειτα κάντε το κάθε δύο μήνες. Η περιστροφή θα βοηθήσει ώστε το στρώμα σας να μην αποκτήσει βαθουλώματα στο σημείο που συνηθίζετε να κοιμάστε.

Πώς θα θυμάστε να το περιστρέφετε; Μέσα στους γρήγορους ρυθμούς της ζωής, κάποιες φορές είναι δύσκολο να θυμάστε να περιστρέφετε το στρώμα σας. Σας έχουμε, ωστόσο, μια λύση: προμηθευτείτε index cards και γράψτε πάνω τους μήνες που πρέπει να το περιστρέψετε. Μπορείτε για παράδειγμα να έχετε 4 κάρτες που θα γράφουν «Ιανουάριος», «Μάρτιος», «Μάιος» και «Ιούλιος». Καρφιτσώστε 2 κάρτες στην πάνω πλευρά του στρώματος και δύο στην κάτω. Κάθε φορά που το γυρνάτε θα βλέπετε πότε είναι ο επόμενος μήνας που πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία!

ourlife.gr