29 Μαρτίου, 2024

5 τρόποι για να καταναλώνετε λιγότερα ΜΒ στο κινητό

Το να σταματήσετε τις εφαρμογές που "τρώνε" τα δεδομένα σας, δεν είναι ο μοναδικός τρόπος για να περιορίσετε την χρήση δεδομένων στο iPhone σας
Aυτές οι πέντε ρυθμίσεις θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τα δεδομένα σας υπό έλεγχο.

Ρυθμίστε τα downloads από τα iTunes και το App Store

Μπορείτε να αποκλείσετε τα iTunes και το App Store να κατεβάζον μουσική, ταινίες και apps όταν δεν είστε συνδεδεμένοι με Wi-Fi. Πηγαίντε στις Ρυθμίσεις > iTunes & App Store και γυρίστε τη Xρήση Δεδομένων στο off.

Aπενεργοποιήστε το Background App Refresh

Τα apps του iOS κάνουν update στο background, έτσι ώστε να περιλαμβάνουν νέο περιεχόμενο, όσο εσείς μπορεί να κάνετε κάτι άλλο στο κινητό σας. Πηγαίντε Settings > General > Background App Refresh και γυρίστε το στο off.

Δείτε ποια apps χρησιμοποιούν τα περισσότερα data

Πηγαίντε στο Settings > Cellular και μπορείτε να δείτε πόσα data έχετε καταναλώσει και από κάτω μία λίστα με τα apps σας. Μπορείτε να δείτε πόσα data καναλώνει το κάθε app και να το απενεργοποιήσετε από το να το κάνει όταν έχετε ανοιχτό το 4g.

Μην κατεβάζετε emails τόσο συχνά

Δείτε πόσο συχνά κατεβάζει νέα emails στο κινητό σας – όσο πιο σπάνιο, τόσο λιγότερο 3g θα χαλάτε. Πηγαίντε Settings > Mail >
Accounts > Fetch New Data.

Χρησιμοποιήστε το Reading List του Safari

Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα άρθρα που διαβάζατε όσο χρησιμοποιούσατε το Wi-Fi έτσι ώστε να τα διαβάσετε αργότερα και χωρίς τη χρήση internet. Όταν βάζετε ένα page στο Reading List του Safari, το κάνει download. Για να προσθέσετε ένα άρθρο στο Reading List, πατήστε το κουμπί του share στο κέντρο του navigation bar στο κάτω μέρος της οθόνης και πατήστε Add to Reading List.

jenny.gr