24 Ιουνίου, 2024

Πρεμιέρα για το Ερευνώ-Καινοτομώ/Χρηματοδοτήσεις για νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες

 Το Ερευνώ-Καινοτομώ είναι το εργαλείο υλοποίησης της Στρατηγικής που έχει το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να συνδέσει την έρευνα με την αγορά, δήλωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης.

“Θέλουμε η ποιοτική καινοτόμα επιχειρηματικότητα να εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα. Θέλουμε οι νέες και οι νέοι μας να μείνουν στον τόπο τους. Να επιχειρήσουν στον τόπο τους, να κάνουν οικογένειες στον τόπο τους, να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους στον τόπο τους. Θέλουμε μέσα από την Έρευνα και την Καινοτομία να υπάρξει χώρος δημιουργίας και αξίας για τους νέους μας. Και αυτός ο χώρος έχει αρχίσει να υπάρχει τα τελευταία χρόνια. Το Ελληνικό startup οικοσύστημα έχει βρεθεί σε μια σημαντική φάση ανάπτυξης. Και αυτό οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στην υποστήριξη που έχει παράσχει η ελληνική κυβέρνηση” τόνισε ο κ. Σενετάκης και πρόσθεσε:

“Οι νέες και οι νέοι μας πρέπει να καταλάβουν ότι το να καινοτομεί κανείς στην δουλειά του, είναι δείγμα προσαρμοστικότητας και ευφυΐας, ότι οι επιχειρήσεις ζητούν ταλέντα και ότι τα ταλέντα ζητούν ελκυστικά projects. Έτσι, ερευνητικά κέντρα, ακαδημαϊκά ιδρύματα και επιχειρήσεις πρέπει και την στενότερη μεταξύ τους συνεργασία να προωθήσουν και τους άξιους ανθρώπους να συγκρατήσουν. Είναι ένα στοίχημα που μπορούν να κερδίσουν. Και το Ερευνώ-Καινοτομώ είναι μια ευκαιρία να το αποδείξουν”.

“Tο Ερευνώ-Καινοτομώ είναι μια ενιαία δράση Εθνικής Εμβέλειας – μια δράση Στρατηγικής Σημασίας. Για αυτό και η μερίδα του λέοντος αυτής της Στρατηγικής Δράσης θα πάει στις λιγότερο ανεπτυγμένες Περιφέρειες. Σε αυτές τις περιοχές θα διοχετευτούν 234.000.000 ευρώ και τα υπόλοιπα 66.000.000 ευρώ στην Αττική και το Νότιο Αιγαίο”, συμπλήρωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.