28 Μαρτίου, 2024

Power Pass: Ξεκινούν από σήμερα οι πληρωμές – Πώς θα δείτε το ποσό που θα λάβετε

Ξεκινά από σήμερα Παρασκευή (15/7) η πίστωση των χρημάτων του Power Pass στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Χθες Πέμπτη (14/7) αναρτήθηκαν στην σχετική εφαρμογή (vouchers.gov.gr) τα ποσά, ενώ παράλληλα απεστάλη και ενημερωτικό e-mail.

Η επιστροφή χρημάτων αφορά πάνω από 1,9 εκατ. δικαιούχους που θα λάβουν χρήματα ως αναδρομικά για τις αυξήσεις που έφερε η ρήτρα αναπροσαρμογής στο διάστημα από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως και τον Ιούνιο του 2022.

Για τους υπόλοιπους 600.000 δικαιούχους η αποζημίωση θα κατατεθεί μέχρι τις 22 Ιουλίου, αφού πρώτα ολοκληρωθεί ο έλεγχος που γίνεται στα στοιχεία των δηλώσεων.

Οι πληρωμές θα γίνουν εφάπαξ, ώστε οι δικαιούχοι να πάρουν το σύνολο των χρημάτων σε μία δόση.

Τα ποσά των επιστροφών ξεκινούν από τα 18 ευρώ και φτάνουν έως τα 600 ευρώ.

Τι σημαίνουν οι χαρακτηρισμοί των σταδίων της αίτησης
ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΥΠΟΒΟΛΗ: o χρήστης δεν έχει πατήσει “υποβολή αίτησης”.
ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ: έχει απορριφθεί η αίτηση. Εάν πλοηγηθείτε στη σελίδα της αίτησης θα δείτε στο πάνω μέρος περισσότερες πληροφορίες (π.χ. αδυναμία διασταύρωσης του ΑΦΜ ως δικαιούχου/συνδικαιούχου στο δηλωθέν ΙΒΑΝ). Απορριφθείσες αιτήσεις μπορούν να αλαχθούν και να επανυποβληθούν.
ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ: η αίτηση έχει υποβληθεί και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου των ακολούθων.
– αν το ΑΦΜ είναι δικαιούχος / συνδικαιούχος στο δηλωθέν IBAN.
– αν ο αιτών/αιτούσα δεν έχει ξεπεράσει την μία (1) αίτηση για τον ίδιο και τον/την σύζυγο και δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις (3) για τα προστατευόμενα μέλη.
ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ: για τις αιτήσεις που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για το ΙΒΑΝ/ΑΦΜ, και δεν απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από τον πολίτη. Μετά την ολοκλήρωση της Περιόδου Υποβολής αιτήσεων (1η Ιουλίου 2022) θα εκτελεστούν οι διασταυρώσεις με τα στοιχεία λογαριασμών που θα δοθούν από τους παρόχους, ώστε να γίνει η εκκαθάριση και να υπολογιστεί το ποσό της επιδότησης.
ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα.
ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα μέσω ΔΙΑΣ και περιμένουμε από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.
ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ: έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμη. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.

Για να δείτε το ποσό που θα λάβετε από το Power Pass:

Επισκεφτείτε την εφαρμογή στο vouchers.gov.gr.
Επιλέγετε το εικονίδιο Power Pass.
Συνδέεστε στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet.
Μόλις συνδεθείτε, η εφαρμογή του Power Pass θα δείξει το ΑΦΜ σας (του Δικαιούχου) και θα εμφανίζει την αίτηση ως «Υπό Εκκαθάριση».
Παρακάτω βρίσκεται η Σύνοψη Εκκαθάρισης του Power Pass και το Εκκαθαρισθέν Ποσό.

Power Pass: Επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες που δικαιούνται την επιδότηση
Η ΔΕΗ εφιστά την προσοχή των πελατών της για απόπειρες υποκλοπής των προσωπικών τους στοιχείων μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων (phishing), με αφορμή περιστατικά που αναφέρθηκαν τις τελευταίες ημέρες για το Power Pass.

Πιο συγκεκριμένα, η ΔΕΗ επισημαίνει ότι:δεν εμπλέκεται σε κανένα στάδιο της διαδικασίας για την πίστωση των ποσών των δικαιούχων του Power Pass,
δεν θα ζητήσει ποτέ από τους πελάτες τα στοιχεία e-banking και το IBAN του λογαριασμού τους.

madata.gr