27 Απριλίου, 2024

Κικίλιας στη BILD: Αγαπητοί Γερμανοί, ξεχειμωνιάστε σε μας, στην παραλία!

Αγαπητοί Γερμανοί, ξεχειμωνιάστε σε μας, στην παραλία!

Με αυτόν τον τίτλο η εφημερίδα BILD αναφέρεται στη σχετική δήλωση – πρόσκληση του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια.

Η ενεργειακή κρίση είναι εδώ και ο βαρύς ευρωπαϊκός χειμώνας δύσκολα αντιμετωπίζεται χωρίς υπερεπάρκεια φυσικού αερίου. Αυτή είναι και η αφορμή για τη χώρα μας να προσκαλέσει τους Γερμανούς συνταξιούχους να… ξεχειμωνιάσουν στην Ελλάδα.
«Για το φθινόπωρο και τον χειμώνα, θα ήταν μεγάλη χαρά για εμάς τους Έλληνες να καλωσορίσουμε Γερμανούς συνταξιούχους που θέλουν να ζήσουν έναν “μεσογειακό χειμώνα” με ελληνική φιλοξενία, ήπιο καιρό και παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Θα σας περιμένουμε εδώ», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

«Τους καλούμε να έρθουν στα Χανιά, να επιλέξουν τον τόπο μας, γιατί έχει όλα αυτά που μπορούν να τους δώσουν ένα καλό βιοτικό επίπεδο και μάλιστα πιο οικονομικά σε σχέση με την δική τους χώρα, που έχουν δύσκολες καιρικές συνθήκες και αυξημένο ενεργειακό κόστος», δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Άνθρωποι του τουριστικού κλάδου, δηλώνουν έτοιμοι να υποδεχθούν Γερμανούς συνταξιούχους στη χώρα μας, στην καρδιά του χειμώνα.

«Η Κρήτη έχει περίπου 300 μέρες ήλιο. Όπως έχουν το καλοκαίρι τους στη Γερμανία, έτσι είναι ο χειμώνας στην Κρήτη. Όταν έχει τέτοιες συνθήκες μπορείς άνετα να μένεις στο ξενοδοχείο, να κάνεις τις βόλτες και τις εκδρομές σου και να στοιχίζει λιγότερο απ΄ ότι η διαμονή τους στο σπίτι τους», ανέφερε ο Νίκος Χαλκιαδάκης, Πρόεδρος Ξενοδόχων Ηρακλείου.

Οι ρεπόρτερ της γερμανικής εφημερίδας μεταφέρουν επίσης τις τιμές βασικών προϊόντων που βρήκαν σε λαϊκή αγορά των Χανίων, όπως 0,80 ευρώ/κιλό για πατάτες και 0,70 ευρώ/κιλό για τις τομάτες, ενώ επισημαίνουν ότι στην περιοχή υπάρχουν και εκπτωτικά σούπερ μάρκετ, αλλά και Γερμανοί γιατροί.

madata.gr