29 Μαρτίου, 2024

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Aπεργούν στις 9 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε απεργιακούς ρυθμούς κινείται η ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχοντας αποφασίσει τη συμμετοχή της στην 24ωρη γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 9 Νοεμβρίου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων, πως: «καλεί τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. να συμμετάσχουν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, όπως επίσης στην κεντρική Απεργιακή Συγκέντρωση η οποία θα γίνει την ίδια ημέρα, στις 11:00 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Αθήνα) και στα Συλλαλητήρια που θα διεξαχθούν σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, θα ενώσουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα, όπως και στον Ιδιωτικό Τομέα, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις εδώ και τώρα, όπως επίσης να βάλει τέλος στην φρενήρη κούρσα των τιμών και την ακρίβεια. «Θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και όχι με Vouchers και Pass», είναι το κεντρικό σύνθημα»

Ως προς το διεκδικητικό πλαίσιο η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αναφέρει:

«Όλοι μαζί διεκδικούμε:
• Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του πληθωρισμού.
• Κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης από 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021, όπως έγινε και στον Ιδιωτικό Τομέα.
• Ξεπάγωμα μισθολογικά της διετίας 2016-2017.
• Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
• Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
• Αύξηση και επέκταση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Καμία περικοπή του.
• Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν.4808/2021) για τα εργασιακά, καθώς
και κατάργηση όλων των Νόμων που ιδιωτικοποιούν την Κοινωνική Ασφάλιση.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στους Ο.Τ.Α. και στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.α.
• Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων Οργανισμών και Φορέων. Κατάργηση κάθε σχετικής διάταξης για την ίδρυση και λειτουργία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ» στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού».