21 Ιουνίου, 2024

Πέθανε η τελευταία πολυτραυματίας των πυρκαγιών του 2007 – Ήταν επί 16 χρόνια σε άγρυπνο κώμα

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών η Αριστέα Πανταζοπούλου, πολυτραυματίας των φονικών πυρκαγιών του 2007.

Είχε προσπαθήσει να διασώσει μαζί με τον σύζυγό της, την περιουσία τους, τις κτηνοτροφικές τους εγκαταστάσεις, που βρίσκονταν στην περιοχή μεταξύ Αρτέμιδας και Σμέρνας στην Ηλεία.

Η φωτιά, δυστυχώς, όμως τους πρόλαβε και οι δυο τους υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα.

Η Αριστέα Πανταζόπουλου, όπως αναφέρει το patrisnews.gr, νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ερρίκος Ντυνάν και γι’ άλλα τρία χρόνια στο ειδικό τμήμα αποκατάστασης στο Ολύμπιον στην Πάτρα. Έδινε όλο αυτό το διάστημα τη δική της μάχη, ούσα σε άγρυπνο κώμα, και είχε πάντα δίπλα της τις αγαπημένες τις κόρες.

Όσο ήταν στη ζωή, πάλευε με τα εγκαύματα, που πολλές φορές υποτροπίαζαν, χωρίς να έχει την παραμικρή βοήθεια, είτε από την πολιτεία, είτε από κάποιον άλλο φορέα.

Η κηδεία της Αριστέας Πανταζοπουλού θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης στις 17:30 κατόπιν δικής της επιθυμίας στην Αρτέμιδα, στο χωριό της μητέρας της. Εκεί θα της πουν το τελευταίο αντίο οι συντοπίτες της.

Το καλοκαίρι του 2007, μια σειρά από δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν σε πολλούς νομούς της Ελλάδας και, κυρίως, στην Ηλεία, και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 84 άνθρωποι και να καούν 1.500 σπίτια, περισσότερα από 268.834 εκτάρια (περ. 2.700 km2) γης, 4,5 εκατομμύρια ελαιόδεντρα και 60.000 ζώα.