25 Απριλίου, 2024

Παραληρεί  ο Ερντογάν – Εκστρατεία προπαγάνδας από τουρκικά ΜΜΕ για τα ελληνικά νησιά

Παραληρεί  ο Ερντογάν σε μια προσπάθεια να πείσει τον λαό του για τον «εχθρό» που λέγεται Ελλάδα και απειλεί την Τουρκία.

Βαθαίνει η κρίση στην Άγκυρα με την οικονομία να είναι στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Ερντογάν, την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει την εμπρηστική ρητορική και τις προκλήσεις, με την Αθήνα να καταγγέλλει στους συμμάχους τον νεο-οθωμανικό αναθεωρητισμό.
 
Σύμφωνα με αναλυτές, η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας από τον Ερντογάν οφείλεται κυρίως στα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, καθώς η χώρα του μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία για τις εκλογές με τον ίδιο να φοβάται τόσο το ενδεχόμενο μιας ήττας αλλά και ενός οικονομικού κραχ καθώς ο πληθωρισμός διαλύει τη χώρα. 

Στο μεταξύ, η δημοτικότητά του καταρρέει, ενώ στο εσωτερικό της Τουρκίας βρίσκεται στα άκρα ο εσωτερικός πολιτικός ανταγωνισμός που αναμένεται να εκτυλιχθεί με εθνικιστική ατζέντα και με συνεχόμενες αιχμές κατά της Ελλάδας από όλα τα κόμματα που θα προσπαθήσουν να κερδίσουν ψήφους από το εθνικιστικό ακροατήριο της χώρας.

 Ωστόσο, τα δύσκολα για την Άγκυρα θα έρθουν στα τέλη του μήνα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, καθώς στην περίπτωση που ο Ερντογάν επιμείνει στην άρνησ0η για την ένταξη Σουηδίας και Φιλανδίας στην Βορειοατλαντική Συμμαχία, τότε θα μεγαλώσει το ρήγμα των ΗΠΑ και της Ε.Ε. με την Τουρκία.

Εκστρατεία προπαγάνδας για τα ελληνικά νησιά

Το καθεστώς Ερντογάν προετοιμάζει τους Τούρκους πολίτες συστηματικά τις τελευταίες εβδομάδες μέσω της δαιμονοποίησης της Ελλάδας από έναν καλά εκπαιδευμένο προπαγανδιστικό μηχανισμό, με τους Τούρκους δημοσιογράφους να αρθρογραφούν κατά της Ελλάδας.

Σε ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης αναφέρθηκε ότι «τα Δωδεκάνησα είχαν παραχωρηθεί στην Ιταλία για να επιστραφούν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία».

«Λάθος της Τουρκίας που άφησαν τα νησιά στην Ελλάδα»

Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνέχισε την εμπρηστική ρητορική κατά της Ελλάδας, καθώς μιλώντας σε κομματική εκδήλωση τόνισε πως θα πρέπει να «σκληρύνει την στάση του» και αναφέρθηκε στο όραμα του για τη «Γαλάζια πατρίδα». «Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να προχωράμε στο μονοπάτι που εμείς γνωρίζουμε. Έχουν δυσπεψία όσοι ενοχλούνται από τον στόχο μας για μια μεγάλη και ισχυρή Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά αφήνοντας αιχμές εναντίον της Δύσης.

Ο Τούρκος πρόεδρος, τόνισε ότι δεν πρόκειται να επαναλάβει τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων της Τουρκίας, που «άφησαν» τα νησιά στην Ελλάδα, επέτρεψαν την είσοδο της Κύπρου στην ΕΕ και επανένταξαν την Ελλάδα και τη Γαλλία στο ΝΑΤΟ.

 «Υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα, από τα σύνορα του Εθνικού Συμφώνου μέχρι τα νησιά του Αιγαίου, από την επιστροφή Ελλάδας και της Γαλλίας στο ΝΑΤΟ, μέχρι την ένταξη της ελληνοκυπριακής πλευράς στην ΕΕ. Σε κανένα από αυτά δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που δόθηκαν», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία και οι πολίτες της δεν έχουν το δικαίωμα να είναι αμέτοχοι σε ό,τι συμβαίνει γύρω τους και ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει την πολιτική που έχει χαράξει στη Μεσόγειο, τη Συρία και παντού.

 

madata.gr