29 Μαρτίου, 2024

Παλαιό Φάληρο: Καταδίωξη ανηλίκων με κλεμμένο αυτοκίνητο

Συναγερμός σήμανε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου στην ΕΛ.ΑΣ. όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν αυτοκίνητο που έκριναν ύποπτο στο Παλαιό Φάληρο.

Όλα άρχισαν στη συμβολή της λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Αγίου Αλεξάνδρου, όταν οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο. Αυτός όχι μόνο δεν υπάκουσε αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει, με τους αστυνομικούς να ζητούν ενισχύσεις από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης και να ξεκινούν καταδίωξη στους δρόμους του Παλαιού Φαλήρου.

Φτάνοντας στο ρέμα της Πικροδάφνης, ο οδηγός –πιθανότατα λόγω της έντασης και της ταχύτητας που είχε αναπτύξει για να ξεφύγει από τις αστυνομικές δυνάμεις- έχασε τον έλεγχο του οχήματος, αυτό καρφώθηκε σε προστατευτικά κιγκλιδώματα και ακινητοποιήθηκε. Ο οδηγός και ο συνοδηγός διέφυγαν πεζή από το σημείο και επιχείρησαν να «εξαφανιστούν» στα στενά, ωστόσο, στη συμβολή των οδών Μωραΐτη και Εθνάρχου Μακαρίου στο Παλαιό Φάληρο, εντοπίστηκε ο οδηγός του αυτοκίνητου και οδηγήθηκε στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 16χρονο, ενώ το όχημα είχε κλαπεί το βράδυ της Κυριακής (20/11) από την περιοχή της Βάρκιζας. Μάλιστα, ο ανήλικος είχε πάνω του κι ένα διακοσμητικό αντικείμενο που είχε αφαιρέσει από το κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο και αναγνώρισε η ιδιοκτήτρια. Όσον αφορά τον συνοδηγό, κατά πληροφορίες, είναι κι αυτός ανήλικος με τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. να συνεχίζονται για τον εντοπισμό του.

Σε βάρος του 16χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για «Κλοπή», «Απείθεια» και παράβαση του Ν. «Περί Αποδεικτικής Ισχύος των Ταυτοτήτων», καθώς δεν είχε πάνω του δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.