19 Μαρτίου, 2024

Παγάκια: 5 απίστευτα πράγματα που δεν γνωρίζατε ότι μπορείτε να κάνετε

Μπορεί να θεωρείτε πως τα παγάκια χρησιμεύουν μόνο για να κρυώνουν το νερό ή το ποτό σας αλλά η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική.

Με ένα μόνο παγάκι μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα μέσα στο σπίτι. Εμείς εδώ σας δίνουμε τα 5 πιο εντυπωσιακά και πολύ χρήσιμα.

Βγάλτε την τσίχλα από τα ρούχα σας: Είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι οι τσίχλες πάνε και κολλάνε πάνω στα πιο περίεργα μέρη. Είτε έχει κολλήσει στο ρούχο σας είτε στο χαλί σας η λύση είναι μια: Βάλτε ένα-δύο παγάκια πάνω στην τσίχλα και τρίψτε την ελαφρώς. Έπειτα αφαιρέστε την με ένα μαχαιράκι.

Αφαιρέστε «βαθουλώματα» από το χαλί: Όταν σηκώνετε τα έπιπλά σας από το χαλί συνήθως παρατηρείτε ένα ενοχλητικό βαθούλωμα σε αυτό το οποίο έχει δημιουργηθεί από το εκάστοτε έπιπλο. Για να φέρετε το χαλί σας στην αρχική του κατάσταση απλά βάλτε ένα παγάκι πάνω στο βαθούολωμα και αφήστε το να λιώσει. Έπειτα βουρτσίστε με τα δάχτυλά σας το χαλί για να το κάνετε και πάλι τέλειο.

Ξαναζεστάνετε το ρύζι χωρίς να το στεγνώσετε: Για να αποφύγετε να φάτε ένα πολύ στεγνό ρύζι την δεύτερη μέρα μετά το μαγείρεμά του απλά βάλτε ένα παγάκι στη μέση του πιάτου πάνω από το ρύζι και βάλτε το πιάτο στο φούρνο μικροκυμάτων. Το έξτρα νερό θα κάνει το ρύζι σας να μοιάζει όπως την πρώτη μέρα που το μαγειρέψατε.

Ρίξτε ένα παγάκι μέσα στον σκουπιδοφάγο: Οι σκουπιδοφάγοι έχουν την τάση να λειτουργούν πιο αργά από την πολυχρησία. Ρίχνετε ένα παγάκι που και που μέσα στον σκουπιδοφάγο σας για να αναζωογονείται και να λειτουργεί καλύτερα.

Ποτίζετε τα φυτά σας: Με μερικά παγάκια που και που θα διατηρείτε τα φυτά σας ενδυατωμένα χωρίς να χρειάζεται να τα ποτίζετε.

Πηγή: spirossoulis.com