24 Απριλίου, 2024

Ουκρανία: Ποιες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου; Οι αντιδράσεις των ΗΠΑ για το φυσικό αέριο

Οι μάχες στα μέτωπα της Ουκρανίας συνεχίζονται, με τις ρωσικές δυνάμεις να πλήττουν ολοένα και περισσότερους ουκρανικούς στρατιωτικούς στόχους.
Όσον αφορά στην Κωνσταντινούπολη και στις διαπραγματεύσεις, έχουν ειπωθεί πολλά, αλλά πράγματα σημαντικά δεν βγήκαν από τις διαπραγματεύσεις. Την Παρασκευή υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν, ωστόσο δεν προχώρησε ότι σύντομα θα γίνει μία συνάντηση μεταξύ των δύο, καθώς δεν κρίθηκε επίκαιρο ζήτημα.

«Η Ρωσία έχει θέσει τους όρους που θέτει αυτές τις εβδομάδες, η Ουκρανία έφερε για πρώτη φορά γραπτές προτάσεις στις διαπραγματεύσεις, με τους Ουκρανούς να διαψεύδουν το γεγονός. Ο,τι επικρατεί στο Κίεβο, δεν επιτρέπει την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων», τόνισε ο ανταποκριτής του MEGA στη Μόσχα, Δημήτρης Λιάτσος.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν πως, το ρούβλι έχει αρχίσει και ισχυροποιείται, μόνο από τις «δηλώσεις» , τη στιγμή που οι ΗΠΑ «τσακίζουν» την ρωσική οικονομία.

Οι αντιδράσεις των ΗΠΑ για το φυσικό αέριο
Από την άλλη πλευρά στις ΗΠΑ, το θέμα του φυσικού αερίου έχει ανοίξει νέα «μέτωπα» στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Όσο αφορά στην άντληση πετρελαίου, είναι μία προσπάθεια να απορροφηθούν οικονομικοί κραδασμοί, έπειτα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αυτό που διεμήνυσε ο Τζο Μπάιντεν είναι ότι θα χρησιμοποιηθεί ένα ποσό – μαμούθ από τα αποθεματικά που διαθέτουν οι ΗΠΑ με στόχο να πέσουν οι τιμές του πετρελαίου.

«Πρόκειται για μία έκτακτη συνθήκη που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία. Έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση, οι πληροφορίες ότι ο Πούτιν δεν είναι ενημερωμένος σχετικά με την έκβαση του πολέμου. Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους έχει σχηματιστεί ρήγμα μεταξύ του Πούτιν και των στρατιωτικών του, καθώς δεν έχει σαφή εικόνα για τις συγκρούσεις στην Ουκρανία αλλά και για τον αριθμό των νεκρών Ρώσων στρατιωτών», δήλωσε ο ο ανταποκριτής του MEGA στην Ουάσινγκτον, Πέτρος Κασφίκης.

madata.gr

διαβάζονται τωρα...