8 Μαΐου, 2024

Οι… πορτογαλικές συγκρούσεις στον όμιλο του Ολυμπιακού

  Εντονο είναι το στοιχείο των πορτογαλικών… συγκρούσεων, στον τρίτο όμιλο του Champions League, όπου ο Ολυμπιακός βρίσκεται μαζί με Πόρτο, Μάντσεστερ Σίτι και Μαρσέιγ. 
 

    Εκτός από την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας του Σέρτζιο Κονσεισάο, το πορτογαλικό στοιχείο είναι έντονο, εκτός από τον Ολυμπιακό, λόγω της παρουσία του Πέδρο Μαρτίνς και των Ζοσέ Σα, Ρούμπεν Σεμέδο και Καφού, επίσης στην Μαρσέιγ, η οποία έχει στον πάγκο της τον Αντρέ Βίλας Μπόας αλλά και στη Μάντσεστερ Σίτι με τους Ρούμπεν Ντίας (αποκτήθηκε πρόσφατα από την Μπενφίκα), Μπερνάντο Σίλβα και Ζοάο Κανσέλο. 


    Ο Σέρτζιο Κονσεισάο δεν έχει βρεθεί ποτέ απέναντι στον Πέπ Γκουαρντιόλα και τον συμπατριώτη του Αντρέ Βίλας Μπόας, αλλά όπως σημειώνει η πορτογαλική εφημερίδα O Jogo, η ιστορία ενάντια στον Πέδρο Μαρτίνς, είναι διαφορετική.
 

    Οι δύο Πορτογάλοι προπονητές, έχουν ήδη συναντηθεί σε 13 περιπτώσεις: εννέα στο πρωτάθλημα, δύο στο πορτογαλικό Κύπελλο και δύο στο League Cup. Ο προπονητής της Πόρτο νίκησε έξι φορές, ενώ ο προπονητής του Ολυμπιακού κέρδισε τέσσερις, ενώ υπάρχουν επίσης τρεις ισοπαλίες μεταξύ τους. 


    Οι αναμετρήσεις τους ήταν όταν ο Κονσεισάο ήταν προπονητής των Ολαένσε, Ακαντέμικα, Μπράγκα, Γκιμαράες και φυσικά στην Πόρτο, ενώ ο Πέδρο Μαρτίνς βρισκόταν στο τιμόνι των Μαρίτιμο, Ρίο Άβε και Γκιμαράες.

ΑΠΕ – ΜΠΕ