24 Απριλίου, 2024

Ο Σάντιο Μανέ χάνει το Μουντιάλ 2022, η λίστα με τις κορυφαίες απουσίες

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τo Μουντιάλ 2022, καθώς σε λίγες ημέρες έχουμε την επίσημη έναρξη του. Ήδη αρκετές ομάδες έχουν ξεκινήσει να ανακοινώνουν τις αποστολές τους και ένα θέμα που τις επηρεάζει άμεσα είναι οι απουσίες που έχουν προκύψει.

Προσπαθούμε για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση σας και έχουμε ετοιμάσει ένα άρθρο με τις σημαντικότερες απουσίες παικτών για το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.

Χωρίς τους «πυλώνες» της μεσοαμυντικής της γραμμής η Γαλλία στο Μουντιάλ 2022

Θα ξεκινήσουμε από την προηγούμενη κάτοχο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τη Γαλλία, η οποία θα έχει δύο κομβικές απουσίες στην μεσοαμυντική της γραμμή.

Η πρώτη ακούει στο όνομα Πολ Πογκμπά. Ο υψηλόσωμος μέσος δεν ξεκίνησε κανονικά την προετοιμασία με τη Γιουβέντους καθώς είχε κάνει χειρουργείο (μηνίσκο). Τον προηγούμενο μήνα επέστρεψε στις προπονήσεις αλλά ένας νέος τραυματισμός στο γόνατο τον αφήνει οριστικά εκτός, όπως δήλωσε και ο ατζέντης του. Από τους ποδοσφαιριστές που βοηθάνε τόσο στο build up των «Τρικολόρ» όσο και στο σκοράρισμα (91 εμφανίσεις, 11 τέρματα).

Η δεύτερη είναι ο Ν’Γκολό Καντέ, ένας από τους «εγκέφαλους» της ομάδας του Ντεσάμπ. Ο παίκτης της Τσέλσι υπέστη μια υποτροπή στον οπίσθιο μοιραίο τον Οκτώβριο και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα τετράμηνο εκτός δράσης μετά την επέμβαση.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως με αυτούς τους 2 παίκτες στην ενδεκάδα της, η Γαλλία δεν έχει γνωρίσει ποτέ ήττα.

Πέρα από αυτούς, αξιόπιστη λύση αποτελούσε και ο Καμαρά (μέσος) της Άστον Βίλα, αλλά υπέστη τραυματισμό στους συνδέσμους στο γόνατο τον Σεπτέμβρη και τέθηκε εκτός Μουντιάλ.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν στο κέντρο, αλλά προχωρούν και στην άμυνα καθώς ο στόπερ Βαράν πρόσφατα (απέναντι στην Τσέλσι) τραυματίστηκε και… τρέχει για να προλάβει.

Νοκ άουτ ο Ρις Τζέιμς στην Αγγλία από το Μουντιάλ 2022

Η φιναλίστ του Euro 2020, Αγγλία δεν μπορεί να υπολογίζει στη υπηρεσίες του 22χρονου δεξιού μπακ Ρις Τζέιμς, ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο στο παιχνίδι με τη Μίλαν και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δίμηνη απουσία. Ο ποδοσφαιριστής της Τσέλσι πραγματοποιούσε μια εξαιρετική σεζόν μέχρι την άτυχη στιγμή, καθώς σε 11 εμφανίσεις μετρούσε 2 τέρματα και 2 ασίστ.

Εξτρά πονοκέφαλο για τον τεχνικό Σάουθγκεϊτ αποτελεί και ο τραυματισμός του δεξιού οπισθοφύλακα της Μάντσεστερ Σίτι Γουόκερ, ο οποίος δίνεται εξαιρετικά αμφίβολος.

Πονοκέφαλος για τον Σάντος οι τραυματισμοί των Ζότα και Νέτο

Η προηγούμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης (2016) δεν έμεινε ανεπηρέαστη από τραυματισμούς, καθώς δύο από τους επιθετικούς της δεν θα δώσουν το παρόν στο Κατάρ.

Πιο συγκεκριμένα, ο επιθετικός της Λίβερπουλ Ντιόγκο Ζότα θα χάσει το τουρνουά λόγω του τραυματισμού που αποκόμισε στο γόνατο απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι στα μέσα του Οκτώβρη. Με την Πορτογαλία έχει πετύχει 10 τέρματα σε σύνολο 29 εμφανίσεων.

Ο  αριστερός εξτρέμ της Γουλβς, Νέτο τραυματίστηκε στο γόνατο απέναντι στη Γουέστ Χαμ και θα υποβληθεί σε επέμβαση. Κάπως έτσι ο Φερνάντνο Σάντος χάνει ακόμα έναν ποιοτικό παίκτη για την επιθετική του γραμμή.

Το πλήγμα με Βαϊνάλντουμ

Οι «Ορανιέ» επιστρέφουν στο Μουντιάλ (απουσίασαν από το πιο πρόσφατο), αλλά δεν θα έχουν στη διάθεση τους τον δεύτερο σκόρερ τους, Τζίνι Βαϊνάλντουμ (26 τέρματα). Ο μέσος της Ρόμα δεν έχει αγωνιστεί καθόλου έπειτα από τον τραυματισμό του τον Αύγουστο και η εμπειρία του είναι ένα στοιχείο που θα λείψει από τους Ολλανδούς (86 εμφανίσεις έχει με το Εθνόσημο).

Οριστικά χωρίς Βέρνερ η Γερμανία

Ο επιθετικός της Λειψίας Βέρνερ λόγω του τραυματισμού του στον αστράγαλο δεν θα καταφέρει τελικά να δώσει το παρόν στο Μουντιάλ του 2022 με την αποστολή της Γερμανίας.

Ο τεχνικός Φλικ ουσιαστικά χάνει έναν παίκτη με τρομερή ταχύτητα και σε μία θέση που τα «Πάντσερ» γενικότερα.. πονάνε, αφού διαθέτουν λίγες λύσεις.

Γεγονός που έριξε την απόδοση του Φούλκρουγκ στο 51.00 από το 76.00 στο early bet του Germanou.

Ατυχος στάθηκε ο Σάντιο Μανέ

Ο Σάντιο Μανέ της Μπάγερν Μονάχου και αρχηγός της Σενεγάλης, είναι ο πιο πρόσφατα άτυχος καθώς μετά τον χθεσινό του τραυματισμό κόντρα στην Βέρντερ Βρέμης φαίνεται ότι χάνει το Μουντιάλ 2022.

Ντιμπάλα και στο βάθος… Ντι Μαρία! 

Μπορεί η Αργεντινή να είναι άρρητα συνδεδεμένη με τον – κατά πολλούς – κορυφαίο παίκτη του πλανήτη Λιονέλ Μέσι, αλλά δεν παύει να είναι μια ομάδα με αρκετά σπουδαία ονόματα στο ρόστερ της.

Δύο από αυτούς αποτελούν και οι ποιοτικοί μεσοεπιθετικοί Ντιμπάλα και Ντι Μαρία. Ο πρώτος υπέστη σοβαρό τραυματισμό απέναντι στη Λέτσε σε εκτέλεση πέναλτι, με τον τεχνικό της Ρόμα Μουρίνιο να αναφέρει ότι πολύ δύσκολα θα προλάβει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο μέσος των «Τζιαλορόσι» πραγματοποιούσε μια εξαιρετική σεζόν, αφού σε 11 εμφανίσεις πέτυχε επτά γκολ και μοίρασε 2 ασίστ.

Ο παίκτης που υπέγραψε με το γκολ του το Κόπα Αμέρικα της «Αλμπισελέστε», Άνχελ Ντι Μαρία τραυματίστηκε στον μηριαίο τον Νοέμβριο και θα μείνει εκτός περίπου τρεις βδομάδες. Οριακά, δηλαδή, προλαβαίνει την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση. Μένει να δούμε αν όντως θα τα καταφέρει, διαφορετικά θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα τόσο για την Αργεντινή όσο και για τους ποδοσφαιρόφιλους. Ο Αργεντινός σταρ σε 123 ματς με το Εθνόσημο έχει πετύχει 25 γκολ.

Έντονοι φόβοι για απουσία του Λουκάκου από το Μουντιάλ 2022

Ο θηριώδης φορ της Ίντερ, Ρομέλου Λουκάκου, είναι ιδιαίτερα άτυχος τη φετινή σεζόν. Αφού επέστρεψε από τον τραυματισμό του, ένιωσε ξανά ενοχλήσεις στο γόνατο και δίνεται εξαιρετικά αμφίβολος για το επερχόμενο Μουντιάλ. Ο Βέλγος φορ αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της Εθνικής του ομάδας με 68 τέρματα σε 102 εμφανίσεις!

Σοκ στη Νότιο Κορέα με τον τραυματισμό του ηγετικού Σον

Αδιαμφισβήτητα ο Σον αποτελεί τον ηγέτη της Εθνικής ομάδας Νοτίου Κορέας, οπότε γίνεται αντιληπτό πόσο μεγάλο πλήγμα θα είναι να μη δώσει το παρόν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ο εξτρέμ της Τότεναμ τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με τη Μαρσέιγ για το Τσάμπιονς Λιγκ και οι εξετάσεις οι οποίες υποβλήθηκε έδειξαν κάταγμα σε οστό κοντά στο αριστερό του μάτι.Αποδόσεις

Μουντιάλ 2022

Στις Αποδόσεις Μουντιάλ 2022 μπορείτε να βρίσκεται συγκεντρωμένους τους αγώνες της ημέρας και των μέσο όρο τιμών στις αγορές νικητή, Under/Over, Goal/No Goal και Ημίχρονο/Τελικό. Με χρωματικές ενδείξεις το BetMarket.gr σας ενημερώνει για τις αξιοσημείωτες μεταβολές.

Το Μουντιάλ 2022 διεξάγεται στο Κατάρ από τις 20 Νοεμβρίου έως και τις 18 Δεκεμβρίου 2022. Είναι το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία που διεξάγεται χειμερινούς μήνες.

Διασταυρώσεις Μουντιάλ 2022

Σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι διασταυρώσεις Μουντιάλ 2022 για το ποια ομάδα θα είναι εκείνη που θα φτάσει μέχρι την κατάκτηση του Παγκοσμίου κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2022. Στην φάση των νοκ-άουτ συμμετέχουν δεκαέξι (16) ομάδες, δηλαδή οι δύο (2) πρώτες από κάθε όμιλο, και διασταυρώνονται χιαστί με τις ομάδες των άλλων ομίλων.

Από τις τριανταδύο (32), λοιπόν, ομάδες που συμμετέχουν στο Μουντιάλ 2022 θα αποκλειστούν οι δεκαέξι (16) από την νοκ-άουτ φάση και οι υπόλοιπες δεκάεξι (16) θα προκριθούν στα νοκ-άουτ.

Στο σχεδιάγραμμα που έφτιαξε η ομάδα του BetMarket.gr φαίνεται όλη η πορεία μέχρι και τον μεγάλο τελικό (ο πίνακας ανανεώνεται συνεχώς).

madata.gr