2 Μαΐου, 2024

Ο Μακέντα καθόρισε την μοίρα του αγώνα, σε πολύ καλό δρόμο και οι δυο ομάδες

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του ΟΦΗ σε φιλική αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, με τι δυο ομάδες να δείχνουν ότι βαδίζουν σε πολύ καλό δρόμο ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο και για τις δυο ομάδες, ωστόσο ο ΟΦΗ είχε την περισσότερες ευκαιρίες. Η πιο αξιοσημείωτη ευκαιρία της Κρητικής ομάδας σημειώθηκε στο 29΄, με τον Φιγκεϊρέδο να βγαίνει τετ α τετ με Διούδη, με το αριστερό πλασέ του να φεύγει άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 35΄ ο ΟΦΗ είχε και άλλη σημαντική ευκαιρία, με το σουτ του Σακόρ από 30 μέτρα να βγάζει εντυπωσιακά ο Διούδης.

Το γκολ για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 41΄, με τον Σαβιέρ να βγάζει την σέντρα από τα αριστερά και τον Μακέντα με αριστερό σουτ στο ύψος του πέναλτι να κάνει το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, λόγω ότι οι δύο ομάδες ήταν αγωνιστικά ανέτοιμες.

Τόσο ο Ντάνι Πογιάτος, όσο και ο Γιώργος Σίμος ήθελαν να δοκιμάσουν νέα σύστημα αλλά και τα νέα του μεταγραφικά αποκτήματα, με τον Παναθηναϊκό, να χρησιμοποιεί κυρίως παιδιά από τις ακαδημίες.

Η μόνη αξιοσημείωτη ευκαιρία της επανάληψης σημειώθηκε στο 56΄, με τον Βαζ να κάνει σέντρα σουτ και τον Φιγκειρέδο να μην μπορεί να βάλει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ντάνι Πογιάτος): Διούδης (60’ Ξενόπουλος), Καραγιάννης (46’ Σαμαράς), Σένκεφελντ (46’ Βέλεθ), Μαυρομμάτης, Ζαγαρίτης (60’ Λαζαρίδης), Κουρμπέλης (60’ Αλεξανδρόπουλος), Σερπέζης (46’ Μπουζούκης), Αγιούμπ (60’ Σπ. Τζαβίδας), Αϊτόρ (46’ Χατζηγιοβάνης), Σαβιέρ (60’ Εμμανουηλίδης), Μακέντα (60’ Ιωαννίδης).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάιλι (69’ Σωτηρίου), Ουές (69’Διαμαντής), Σελίμοβιτς, Βούρος (69’ Βαφέας), Κοροβέσης (46’ Γιαννούλης), Σουρνάκης (69’ Μίγγος), Σακόρ (46’ Στάικος), Ναμπί (46’ Νοικοκυράκης), Σαρντινέρο (46’ Μαρινάκης), Βαζ (69’ Γρίβας), Φιγκεϊρέδο (69’ Γκαργκαλατζίδης).