2 Μαΐου, 2024

Έκανε το πρώτο βήμα ανόδου ο Απόλλων

Ο Απόλλωνας Σμύρνης επικράτησε με 0-1 της μαχητικής Ξάνθης, στο πλαίσιο του αγώνα μπαράζ υποβιβασμού/ανόδου.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο με την Ξάνθη παρόλα τα πολλά προβλήματα να στέκεται δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες.

Στο 3΄ η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, με τον Πατράλη να βγαίνει τετ α τετ με τον Μπέντο να σουτάρει, ωστόσο το σουτ ήταν αδύναμο και το μπλόκαρε ο πορτιέρο της Ακριτικής ομάδας.

Στην συνέχεια το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, λόγω της αγωνιστική απραξίας των δυο ομάδων.

Στην επανάληψη ο Απόλλωνας συνέχισε να έχει την κυριαρχία και στο 52΄ άγγιξε το γκολ, με την κεφαλιά του Ιωαννίδη να περνάει ξυστά από το δοκάρι της εστίας της Ξάνθης.

Στο 67΄ ήρθε το γκολ για τον Απόλλωνα, με τον Τενεκέ να ανατρέπει τον Ιωαννίδη μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, με το Μπετινέλι να ευστοχεί στην εκτέλεση πέναλτι.

Το παιχνίδι κύλησε δίχως κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία, με τον Απόλλωνα Σμύρνης να παίρνει την νίκη και να κάνει το πρώτο βήμα για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπέντο, Τενεκές, Φάκκης, Θυμιάνης, Λεωντσάκος, Ισσακίδης (86′ Αδαμίδης), Κοτόπουλος (74′ Αραμπατζής), Φασίδης, Τσιτσεκίδης (86′ Παπαδόπουλος), Τσιλιγγίρης (59′ Τσιπούρας), Χασάνογλου.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Αναγνωστόπουλος, Λαγός, Μπεντινέλι (88′ Καραγκούνης), Βάρκας, Ρώσσης, Τσαμπούρης, Πατράλης, Βιτλής, Μπλάζιτς, Κολ, Ιωαννίδης.