29 Μαρτίου, 2024

Newsweek: Ο Πούτιν έχει καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο – Eισήχθη μυστικά για θεραπεία

Καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο έχει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, που έφερε στη δημοσιότητα το newsweek.com.

Όπως αποκαλύπτει το newsweek, τον Απρίλιο ο Πούτιν εισήχθη μυστικά σε νοσοκομείο για θεραπεία, δύο μήνες μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Την έκθεση φέρεται να επιβεβαιώνουν στο περιοδικό υψηλόβαθμα στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, την οποία υποστηρίζουν ότι έχουν διαβάσει όπως επίσης και τις επισυναπτόμενες ιατρικές εκθέσεις.

Όμως, από εδώ και πέρα, όπως σημειώνει το διεθνές μέσο που επικαλείται το συμπέρασμα της απόρρητης έκθεσης, θα γίνεται ολοένα και δυσκολότερη η συλλογή πληροφοριών για την κατάσταση της υγείας του Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος βρίσκεται σε πλήρη απομόνωση, με λίγους δικούς του ανθρώπους κοντά του.

Γλίτωσε από απόπειρα δολοφονίας τον Μάρτιο

Επιπλέον, σημαντικό μέρος της απόρρητης έκθεσης επιβεβαιώνει ότι τον Μάρτιο, έγινε και απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρώσου προέδρου, η οποία ωστόσο απέτυχε.

Στην έκθεση εκφράζεται η ανησυχία ότι «ο Πούτιν γίνεται ολοένα και πιο παρανοϊκός για την παραμονή του στην εξουσία κάτι το οποίο τον κάνει εξαιρετικά απρόβλεπτο». Πάντως οι προοπτικές για έναν πυρηνικό πόλεμο –βάσει όσων αναφέρονται στο απόρρητο έγγραφο– είναι λιγότερο πιθανές.

Ανώτατο στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών ανέφερε στο newsweek, ότι πλέον η αμφισβήτηση στην εξουσία του Πούτιν εκ των έσω, είναι ισχυρή και αυτό το γνωρίζει και ο ίδιος, όπως γνωρίζει ότι και μέσα στο Κρεμλίνο, δηλαδή στενοί του συνεργάτες, τον αμφισβητούν, όχι μπροστά του βέβαια.

Ωστόσο, η εν λόγω έκθεση καταλήγει πως από εδώ και πέρα οποιαδήποτε πληροφορία συλλέγουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για την κατάσταση της υγείας του, θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για το γεγονός ότι ο Ρώσος πρόεδρος βρίσκεται πλέον σε πλήρη απομόνωση με λίγους δικούς του ανθρώπους.

Τέλος, στέλεχος από το γραφείο του διευθυντή της υπηρεσίας μυστικών πληροφοριών των ΗΠΑ είπε χαρακτηριστικά: «Πλέον αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι υπάρχει ένα παγόβουνο εκεί έξω, αν και είναι καλυμμένο με ομίχλη».

madata.gr