25 Απριλίου, 2024

Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν: Κάνε ένα βήμα για τα υπό κατάληψη νησιά και θα σε στηρίξουμε

Μετά το κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων από τους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σειρά είχε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον Τούρκο πρόεδρο, σχετικά με την «αύξηση της πίεσης» στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, κατά την ομιλία του την Τετάρτη (1/6) στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στον Κιλιτσντάρογλου απευθύνοντάς του ερωτήματα. Όπως μετέδωσε στον ΣΚΑΪ ο Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος ρώτησε τον επικεφαλής των κεμαλιστών «στις προσπάθειες της Τουρκίας να δημιουργήσει μόνιμες οικονομικές ζώνες στη συνοριακή γραμμή σε Μεσόγειο και Αιγαίο, είσαι με την Τουρκία ή όχι;».

Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, απάντησε στον Τούρκο πρόεδρο, λέγοντας: «Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξήσουμε την πίεση σε Μεσόγειο και Αιγαίο. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται βγάζοντας το πλοίο και μετά αποσύροντάς το να λες: “μακάρι να με καλέσει ο Μπάιντεν”. Αν έχεις ψυχή κάνε ένα βήμα για τα νησιά τα οποία καταλήφθηκαν και για τα στρατιωτικοποιημένα νησιά. Θα σε στηρίξουμε».

madata.gr