19 Ιουλίου, 2024

ΝέεςΤαυτότητες: Ουρές, συλλαλητήρια και θεωρίες συνωμοσίας από τους «αρνητές»

Θεωρίες συνωμοσίας για τις ταυτότητες: "Τσιπάκι", καρέκλα και ουρά…

Ουρές πολιτών συγκεντρώθηκαν έξω από αστυνομικά τμήματα, προκειμένου να εκδώσουν τις παλιές ταυτότητες, καθώς εναντιώνονται στις νέες ψηφιακές ταυτότητες.

Από τα διαδικτυακά κηρύγματα περί παγκόσμιας συνωμοσίας και τις σελίδες στο facebook με τίτλο «Λέμε όχι στην κάρτα του πολίτη» με 17 χιλιάδες ακολούθους και υποσημείωση «όχι στο σφράγισμα του αντίχριστου» φτάσαμε στη διοργάνωση συλλαλητηρίων σε όλη την επικράτεια με ορισμένους κληρικούς που διαθέτουν λογαριασμό στο TikTok να απευθύνουν κάλεσμα στο ποίμνιό τους.

Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα εξής:

«Οι νέες ταυτότητες είναι το τελειωτικό βήμα της ολοκληρωτικής σκλαβιάς του ανθρώπου».

«Αυτή η πλαστική κάρτα θα περάσει μέσα στο σώμα μας. Τουτέστιν είναι ο πρόδρομος του αντίχριστου».

«Εμείς λέμε όχι στην κάρτα του πολίτη. Εύχομαι να σας δω στα συλλαλητήρια. Εγώ θα είμαι σε όλα τα συλλαλητήρια», είπε ο πατήρ, Εμμανουήλ Σαρρής.

Ουρές στα αστυνομικά τμήματα
Οι ουρές έξω από αστυνομικά τμήματα είναι ατελείωτες με δεκάδες πολίτες να σπεύδουν ν’ ανανεώσουν τις ταυτότητές παλαιού τύπου και να αποφύγουν έτσι τις ψηφιακές που έρχονται από Σεπτέμβρη.

«Την ψηφιακή δεν θέλουμε να την έχουμε όχι».

«Δεν τη δέχομαι. Ο γέροντας μας – να το πάρουμε και λίγο πνευματικά το θέμα- μας είπε ”περιμένετε και μη βιάζεστε”».

Ακόμα και 2,5 ώρες περίμεναν άνθρωποι έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κορδελιού Ευόσμου για να αλλάξουν ταυτότητα ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν στηθεί έξω από αυτό στις 6 το πρωί.

«Κάνα δύο ωρίτσες και να φανταστείς ήμασταν το 6 και το 7 η γυναίκα μου».

Όλος αυτός ο ντόρος γίνεται για να μην αποκτήσουν την ταυτότητα σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, η οποία έχει ευρωπαϊκές προδιαγραφές, διάρκεια ισχύος 10 έτη και θα κοστίζει 10 ευρώ. Για μια μερίδα πολιτών όμως η απόκτηση της συνεπάγεται με φακέλωμα, χάραγμα του αντίχριστου και τσιπ παρακολούθησης.

Διοργανώνουν συλλαλητήρια κατά των νέων ταυτοτήτων
«Barcode είναι το QR CODE είναι ένα αντίχριστο σημείο και το 0 και 1 σε κωδικοποιημένη μορφή περιέχει το 666», είπε ο πρώην αστυνομικός, Αναστάσιος Θεοδωρίδης.

Δηλώνουν πολέμιοι των νέων ταυτοτήτων. Διοργανώνουν μάλιστα μεγαλειώδη –όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην αφίσα τους- συλλαλητήρια και δηλώνουν αποκλειστικά στην κάμερα του LIVE NEWS πως αυτή θα είναι μόνο η αρχή.

«Αρνούμεθα να την παραλάβουμε. Έχει σχέση με την παγκόσμια κυβέρνηση και το χάραγμα του αντίχριστου», δήλωσε ο πρώην αστυνομικός και ιεροκήρυκας εκκλησίας Ελλάδος,  Αναστάσιος Θεοδωρίδης.

Η αντίσταση όμως δεν θα είναι δωρεάν. Για την ακρίβεια θα κοστίζει 17 ευρώ καθώς οι διοργανωτές θα ναυλώσουν μέχρι και πούλμαν που θα μεταφέρουν κόσμο από τον Βόλο και άλλες πόλεις της Ελλάδας στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και Αθήνας.

Έχουν «φωνή» στη Βουλή
Κι ενώ οι θεωρίες συνωμοσίας ολοένα και φουντώνουν στα social media, το ακροατήριο φαίνεται πως έχει αποκτήσει «φωνή εκπροσώπησης» και μέσα στη Bουλή. Μετά τις αντιεμβολιαστικές θεωρίες την εποχή της πανδημίας, το κόμμα Νίκη εναντιώθηκε και κατά των ψηφιακών ταυτοτήτων.

Τη σκυτάλη πήρε ο αρχηγός των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, ενώ και ο Κυριάκος Βελόπουλος ανακοίνωσε πως το κόμμα του θα φέρει το θέμα στη Bουλή.

«Η ηλεκτρονική ταυτότητα στο μέλλον θα συνδεθεί με το ψηφιακό χρήμα και θα υπάρχει ένα γιγαντιαίο ηλεκτρονικό φακέλωμα», είπε μεταξύ άλλων ο Τάσος Θεοδωρίδης, μέλος της οργανωτικής ομάδας του συλλαλητηρίου κατά των ταυτοτήτων της Θεσσαλονίκης.

Νέες ταυτότητες: Στην ΔΕΘ θα παρουσιαστούν από τον πρωθυπουργό
Η Χριστίνα Κοράη μετέφερε το ρεπορτάζ της πώς θα χειριστεί η κυβέρνηση το ζήτημα των νέων ταυτοτήτων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές είναι:

Υπό εξέταση η υποχρεωτική αλλαγή της ταυτότητας από το 2026.

Υποχρεωτική η νέα ταυτότητα για ταξίδια στο εξωτερικό από τον Αύγουστο του 2026.

Πιθανή χρέωση χωρίς τη νέα ταυτότητα για συναλλαγές με το δημόσιο.

Δεν ισχύει η 10ετια για τις παλιές ταυτότητες.

madata.gr