20 Απριλίου, 2024

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της 15χρονης στα Τρίκαλα – «Επαθε ανακοπή δύο φορές»

Σε κατάσταση σοκ είναι συγγενείς, συμμαθητές και φίλοι της 15χρονης, η οποία έχασε αιφνιδιαστικά τη ζωή της όταν κατέρρευσε την ώρα που διασκέδασε σε νυχτερινό κέντρο κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής, στα Τρίκαλα.
 από τον

Ο ξαφνικός θάνατος της 15χρονης μέσα σε νυχτερινό μαγαζί των Τρικάλων τα ξημερώματα του Σαββάτου 6 Μαίου, έχει προκαλέσει θρήνος αλλά και πολλά ερωτηματικά.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής, ο θάνατος της μαθήτριας οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Υπέστη δύο φορές ανακοπή
«Λιποθύμησε στο κέντρο που διασκέδαζαν, τα παιδιά της έκαναν αέρα, δεν ήξεραν τι συμβαίνει. Ο γιατρός που συνόδευε τα παιδιά, επανέφερε το κορίτσι με ΚΑΡΠΑ», είπε ο Λουκάς Ντούβας, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 5ου ΓΕΛ Βύρωνα. Όμως μετά την πρώτη ανακοπή,το κορίτσι, υπέστη και δεύτερη ανακοπή, που στάθηκε μοιραία για την ζωή του, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Πριν από κάθε πολυήμερη εκδρομή, το σχολείο ζητά υπεύθυνες δηλώσεις από τους γονείς για το εάν τα παιδιά τους έχουν κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας. Αυτή η δήλωση υπάρχει στο αρχείο του σχολείου. Το παιδί συμμετείχε στην εκδρομή με την συναίνεση των γονιών του», σημείωσε ο κ. Ντούβας, στον ΑΝΤ1, σχολιάζοντας αναφορές σε τοπικά ΜΜΕ των Τρικάλων, ότι το κορίτσι αντιμετώπιζε συγκεκριμένα και γνωστά προβλήματα υγείας.

Από παθολογικά αίτια ο θάνατος της 15χρονης – Τι έδειξε η νεκροψία

Σύμφωνα με την Ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος της 15χρονης μαθήτριας φαίνεται να οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας Ρουμπίνη Λεονταρή ανέφερε ότι τα πρώτα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής έδειξαν πως ο θάνατος της νεαρής μαθήτριας οφείλεται σε παθολογικά αίτια ωστόσο όπως επεσήμανε θα ακολουθήσουν, όπως σε κάθε περίπτωση θανάτου νεαρού ατόμου, περαιτέρω εξετάσεις για την πλήρη διερεύνηση τυχόν ύπαρξης παθολογικού υπόβαθρου ή άλλου εξωγενούς παράγοντα.

Η μαθήτρια της Α’ Λυκείου από σχολείο του Βύρωνα Αττικής την ώρα που διασκέδαζε με τους συμμαθητές της σε νυχτερινό μαγαζί περίπου στη 1 τα ξημερώματα, δεν αισθάνθηκε καλά και λιποθύμησε, καθώς είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή.

Στο σημείο υπήρχε γιατρός που συνόδευε την εκδρομή ωστόσο παρά τις προσπάθειες του δεν κατάφερε να κάνει ανάνηψη το κορίτσι και έτσι κλήθηκε το ΕΚΑΒ.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στη 1.15 π.μ., το νεαρό κορίτσι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων με καρδιοαναπνευστική ανακοπή και μυδρίαση, με τους γιατρούς να πραγματοποιούν υπεράνθρωπες προσπάθειες και επί δύο ώρες να προσπαθούν να επαναφέρουν την καρδιακή λειτουργία με όλα τα μέσα που διαθέτουν χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Tο «τελευταίο» αντίο στη 15χρονη μαθήτρια, θα πουν αύριο Τρίτη 9 Μαϊου συγγενείς και φίλοι.