29 Μαΐου, 2022

Νέα μέτρα: Απαγορεύονται εκδηλώσεις και τα οργανωμένα πάρτι

Με αυστηρούς περιορισμούς, όμοιους με αυτούς των περσινών εορτών θα πραγματοποιηθεί και φέτος το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.
Μάλιστα, εκτός από την εστίαση, η οποία θα κατεβάσει ρολά στις 02:00, αλλά και τα μπαρ και τα νυχτερινά μαγαζιά, τα οποία ουσιαστικά δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν αφού απαγορεύεται η μουσική, στο στόχαστρο μπαίνουν και τα πάρτι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η εστίαση θα κλείσει στις 02:00 το βράδυ, ενώ απαγορεύονται όλα τα οργανωμένα πάρτι, τόσο σε δημόσιους, όσο και σε ιδιωτικούς χώρους.

Χαρακτηριστικά, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε στο υπουργείο Υγείας, ανέφερε το εξής:

Θα πρέπει να καταστεί σαφές, ότι μέσα στις απαγορεύσεις είναι και η απαγόρευση διενέργειας οποιασδήποτε εκδήλωσης – πάρτι, είτε σε ιδιωτικό, είτε σε δημόσιο χώρο, που θα έχει τα χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι, ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά της μαζικής βραδινής διασκέδασης σε άλλους μισθωμένους χώρους

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι καινούργιοι περιορισμοί εφαρμόζονται για την αναχαίτιση της μετάλλαξης Όμικρον, ώστε να σταματήσει να πιέζεται το ΕΣΥ, που βρίσκεται στα όρια του.

Υπενθυμίζεται, ότι από σήμερα, Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, μπαίνουν σε ισχύ τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί να εφαρμοστούν στις 3 Ιανουαρίου.

Τα μέτρα συνοπτικά είναι τα εξής:
– Η διασκέδαση λειτουργεί έως τις 00.00, επιτρέπονται μόνο οι εμβολιασμένοι και δεν υπάρχει η δυνατότητα μουσικής.

– Παραμονή Πρωτοχρονιάς τα μαγαζιά λειτουργούν μέχρι τις 02.00 με όλες τις ισχύουσες απαγορεύσεις

– Η πληρότητα στα γήπεδα θα είναι στο 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα

– Επισκεπτήριο μόνο με PCR τεστ σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία

– Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2 ή KN95 σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση.

Αγανάκτηση από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης & διασκέδασης
Οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων έφεραν πολλές αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία.

Οι ακυρώσεις φτάνουν στο 50-60%, την ώρα που οι επιχειρηματίες είχαν κάνει τον προγραμματισμό τους για τις γιορτινές ημέρες, με τη ζημία τους να είναι μεγάλη.

 

megatv

madata.gr