19 Απριλίου, 2024

ΝΔ: Αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα της Μαρίας Σπυράκη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη ΝΔ καθώς με απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα στην Ευρωβουλευτή, Μαρίας Σπυράκη.

Μαρία Σπυράκη: Σήμερα θα ζητήσω την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας – Δεν θέλω να υπάρχουν σκιές

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει τα εξής: 

«Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Η κ. Σπυράκη το πρωί της Παρασκευής ανακοίνωσε πως θα ζητήσει ανάκληση της κομματικής της ιδιότητας, σε μία κίνηση που από πολλούς ερμηνεύεται πως έγινε για να προλάβει τις εξελίξεις, οι οποίες ήρθαν λίγη ώρα αργότερα. Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 χαρακτήρισε την κίνησή της ως «έμμεση αποχώρηση». Το συγκεκριμένο θέμα είχε προκαλέσει προβληματισμό στην κυβέρνηση, ενώ είχε καταγραφεί και δυσαρέσκεια για την έλλειψη έγκαιρης ενημέρωσης εκ μέρους της κ. Σπυράκη ότι εκκρεμεί η εν λόγω υπόθεση.

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι δεν έχει καμία οικονομική συναλλαγή μαζί του ούτε κρατούσε μέρος των επιδομάτων αλλοδαπής που λάμβανε. Και όπως είπε, η διαδικασία θα πρέπει να προχωρήσει πολύ γρήγορα. «Αυτό θα το κάνω αποφασισμένη για να στερήσω από τον ΣΥΡΙΖΑ κάθε δυνατότητα επίθεσης στη Νέα Δημοκρατία», συμπλήρωσε. Συγκεκριμένα αποκάλυψε ότι θα ζητήσει την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας μέχρι να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση, που όπως υποστήριξε αναμένει ότι θα κρατήσει δυο – τρεις μήνες. «Όταν με το καλό διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση περιμένω την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με συγνώμη κεφαλαίο. Αν και δεν το συνηθίζει», προσέθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

madata.gr