20 Απριλίου, 2024

Μουντιάλ 2022: Ανησυχία στην Εθνική Γαλλίας – Και τρίτος παίκτης με ίωση, φόβοι για τη «γρίπη της καμήλας»

Παραμονές του μεγάλου τελικού του Μουντιάλ 2022, έντονη ανησυχία επικρατεί στην Εθνική Γαλλίας καθώς μετά τον Αντριέν Ραμπιό και τον Νταγιό Ουπαμεκανό και ο Κίνγκσλεϊ Κομάν παρουσιάζει συμπτώματα ίωσης.

 Ο Ραμπιό και ο Ουπαμεκανό ήταν πρώτοι που νόσησαν με αποτέλεσμα να αποκλειστούν απ’ την αποστολή απ’ τον ημιτελικό με το Μαρόκο το βράδυ της Τετάρτης. Αμφότεροι απομονώθηκαν αφότου εμφάνισαν υψηλό πυρετό, αλλά φαίνεται ότι οι άνθρωποι των Μπλε δεν πρόλαβαν την εξάπλωση της ίωσης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας Ντιντιέ Ντεσάν επιβεβαίωσε ότι και ο Κομάν παρουσιάζει έντονα συμπτώματα. Ωστόσο εκείνο που ανησυχεί περισσότερο τους Γάλλους είναι μήπως οι ποδοσφαιριστές έχουν προσβληθεί από τη λεγόμενη «γρίπη της καμήλας»! Το πρόβλημα, όπως ανέφερε ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός, ίσως οφείλεται στην χρήση των κλιματιστικών, που είναι συνεχής, λόγω των θερμοκρασιών που επικρατούν στη Ντόχα.

Όπως είναι λογικό, υπάρχει μεγάλη ανησυχία ενόψει του τελικού με την Αργεντινή την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, ενώ πλέον, ακόμα και αν οι παίκτες παρουσιάζουν ελαφριά συμπτώματα, απομονώνονται για να περιοριστεί η διασπορά.

Αξιωματούχοι Υγείας σε όλο τον κόσμο έχουν προειδοποιήσει τους οπαδούς που επιστρέφουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ για τον κίνδυνο της «γρίπης της καμήλας», μια λοίμωξη του αναπνευστικού που προκαλείται από τον ιό του αναπνευστικού συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS).

madata.gr