13 Ιουλίου, 2024

Μητσοτάκης: Πρόσθετη αποζημίωση στους αγρότες από 5.000 έως 10.000 ευρώ στον εξοπλισμό

Πρόσθετη αποζημίωση στους αγρότες από 5.000 έως 10.000 ευρώ στον εξοπλισμό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι για το δεύτερο αίτημα που έχει να κάνει με τον κύριο πυρήνα της αποζημίωση, ζήτησε από το υπουργείο να γίνει αύξηση από τα 5.000 στα 10.000 ευρώ και να δοθούν πιο νωρίς.

«Η αρωγή αυτή και η ενίσχυση έχει να κάνει με τον εξοπλισμό αλλά εμείς λέμε ότι θα δώσουμε πρόσθετα από 5.000 έως 10.000 στον εξοπλισμό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός, σήμερα, Τρίτη (30.01.24) θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για την πρόσθετη αρωγή για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι αγρότες, ενώ απάντησε «θα δούμε» σχετικά με το φλέγον ζήτημα του αγροτικού πετρελαίου.

«Να ξέρουν όσοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αναταράξεις στην αγορά ότι το κράτος θα είναι αμείλικτο και στην αγροτική παραγωγή αλλά και γενικά για το θέμα της ακρίβειας», διεμήνυσε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης.

«Κάθε μορφή κινητοποίησης πρέπει να είναι λελογισμένη και εμείς ακούμε τους αγρότες», πρόσθεσε και συνέχισε: «όπου υπάρχουν καθυστερήσεις πατάω εγώ το γκάζι για να διορθώσω αδυναμίες, όπως στην περίπτωση του ρεύματος».