8 Φεβρουαρίου, 2023

Μεγάλη απάτη σε Αττική και Ηράκλειο: Έκλεψαν 124.430 ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς

H Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου προχώρησε στην εξιχνίαση πέντε περιπτώσεων απάτης, μέσω υπολογιστή και πλαστογραφίας που είχε τελέσει εγκληματική ομάδα στο Ηράκλειο Κρήτης και την Περιφέρεια Αττικής.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης προέκυψε μετά την αξιοποίηση πληροφοριών, αλλά και ενδελεχή έρευνα της Αστυνομίας, που κατάφερε να εντοπίσει τη δράση τουλάχιστον 15 ατόμων, οι οποίοι από τις 24 Μαρτίου 2020 έως και τις 14 Απριλίου 2022 είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα, πραγματοποιώντας μεταφορές χρηματικών ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς πέντε Ελλήνων σε λογαριασμούς μελών της εγκληματικής ομάδας, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 124.430 ευρώ.

Οι δράστες πλαστογραφούσαν υπεύθυνες δηλώσεις με τα στοιχεία των παθόντων και εξουσιοδοτούσαν με αυτές μέλη της εγκληματικής ομάδας να προβούν στην αλλαγή των καρτών σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας (sim).

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στη συνέχεια μετέβαιναν σε υποκαταστήματα εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στο Ηράκλειο και στην Αθήνα από όπου παραλάμβαναν νέες κάρτες sim(αντικατάστασης), τις οποίες ενεργοποιούσαν άμεσα και με αυτό τον τρόπο αποκτούσαν πρόσβαση στην ηλεκτρονική διαδικτυακή διαχείριση (e-banking) των τραπεζικών λογαριασμών των παθόντων και πραγματοποιούσαν τις μεταφορές των χρηματικών ποσών.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου.

πηγή: enikos.gr