13 Ιουλίου, 2024

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης υλικοτεχνικός εξοπλισμός στην ΕΜΑΚ για ενίσχυση του διασωστικού έργου (pics)

Παραδόθηκαν και τα διπλώματα των εκπαιδευτών της ΕΜΑΚ που εκπαιδευτήκαν στο εξωτερικό με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Στην τελετή για την παράδοση υλικοτεχνικού εξοπλισμού στην ΕΜΑΚ παραβρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Πρόκειται για υλικό απαραίτητο για διασωστικές ενέργειες, σύγχρονης τεχνολογίας και μεγάλης αποτελεσματικότητας, η αγορά του οποίου έγινε με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης με 500.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας στήριξης της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), η οποία διαχρονικά προσφέρει πολύτιμο έργο στην αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν λόγω εκτάκτων συνθηκών.

Αναφερόμενος στην διαρκή στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης προς τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του νησιού και την ΕΜΑΚ, ο Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε πως η Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζει τις υπηρεσίες αυτές και έχει αποδείξει διαχρονικά πως τις ενισχύει στο δύσκολο έργο και στις αντίξοες συνθήκες στις οποίες καλούνται να επιχειρήσουν, κατά τη διάρκεια συμβάντων στα βουνά ή σε δύσβατα και απρόσιτα σημεία της Κρήτης.
«Παραδίδεται εξοπλισμός 500 χιλιάδων ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ο οποίος αναβαθμίζει περαιτέρω τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, στην προσπάθεια μας να υποστηρίξουμε περισσότερο το έργο τους», δήλωσε για τον εξοπλισμό και την σημασία που έχει στο διασωστικό έργο της ΕΜΑΚ.

Στην τελετή παραδόθηκαν και τα διπλώματα των εκπαιδευτών της ΕΜΑΚ, οι οποίοι έλαβαν το πτυχίο τους μετά από ειδική εκπαίδευση η οποία πραγματοποιήθηκε εκτός Ελλάδας και έγινε πραγματικότητα με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
«Είμαστε χαρούμενοι γιατί δεν ήταν μια εύκολη προσπάθεια, αλλά έγινε πράξη. Εκπαιδευτήκαν στο εξωτερικό και πλέον έχουμε εκπαιδευτές της ΕΜΑΚ που θα εκπαιδεύσουν άλλους. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και συγκινητικό που παραδίδουμε βραβεία και διπλώματα στους ανθρώπους που πρόσφεραν κι αυτούς που θα προσφέρουν και τα επόμενα χρόνια στην ΕΜΑΚ. Μακάρι να μην έχουμε κανένα ατύχημα ή φυσική καταστροφή, αλλά οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, υπογραμμίζοντας τη συνεχή υποστήριξη σε όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Κρήτης.