19 Ιουνίου, 2024

Μαραθώνιος Αθήνας 2022: Νικητές οι Μαρία Κάσσου και ο Νέστορας Κολιός στα πέντε χιλιόμετρα

Ο Νέστορας Κολιός (ΑΓΣ Ιωαννίνων) και η Μαρία Κάσσου (Παναξιακός) είναι οι νικητές στα 5χλμ στον αγώνα του Αυθεντικού μαραθωνίου, σημειώνοντας μάλιστα και ρεκόρ.

Η Κάσσου, έκοψε το νήμα σε 16:36 και συνέτριψε το ρεκόρ αγώνα που κατείχαν με 16:40 η Ρόζε Τσελίμο από το Μπαχρέιν (12/11/2017) και η Αναστασία Μαρινάκου (14/1/2021).

Με την Μαρινάκου, νικήτρια χθες στα 10χλμ ΟΠΑΠ, είναι μαζί στο ίδιο γκρουπ με προπονητή τον Σταύρο Καρρέ:

«Είμαι πολύ χαρούμενη για το γεγονός ότι βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση, παρά το ότι ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν- δήλωσε. Λατρεύω να τρέχω σε αυτόν τον αγώνα, λόγω της ξεχωριστής ατμόσφαιρας που έχει. Ο κόσμος μάς δίνει απίστευτη δύναμη. Ήταν φοβερή η ατμόσφαιρα στη διάρκεια της διαδρομής. Θέλω να συμμετέχω κάθε χρόνο στον αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενη για το γκρουπ μας, το γκρουπ του Σταύρου Καρρέ που πάει εξαιρετικά, σε αυτή τη διοργάνωση» δήλωσε.

Δεύτερη τερμάτισε η Μπάλα Ντενίσα με 16:54 και τρίτη η Ειρήνη Τσουπάκη με 17:01.

Στους άνδρες, ο 21χρονος Νέστορας Κολιός έκανε ατομικό ρεκόρ με χρόνο 14:47, «αγγίζοντας» το ρεκόρ αγώνων του Χρήστου Παπούλια (14:45).

«Ήταν πάρα πολύ ωραία. Είχα ξανατρέξει και πέρυσι αλλά λόγω κορονοϊού δεν είχε τόσο κόσμο. Φέτος, όμως, γνώρισα πολύ ωραία υποδοχή, ειδικά που τερμάτισα πρώτος που πάντα κερδίζει…λίγο περισσότερο χειροκρότημα. Με ικανοποίησε πολύ η επίδοση, ήταν ένα ρεκόρ για εμένα όμως δεν ήμασταν σε κατάσταση να πάμε να κυνηγήσουμε επιδόσεις αλλά ακολούθησα μία τακτική, με την οποία βέβαια βοήθησα και τους συναθλητές μου» ανέφερε ο νικητής.

Δεύτερος τερμάτισε ο Νίκος Σταμούλης με 14:52 και τρίτος ο Σέργιος Διακοστεφανής με 14:55.

πηγή: newsbeast.gr