15 Ιουλίου, 2024

Μ.Κεφαλογιάννης: Απαράδεκτη επίθεση κατά του μειονοτικού βουλευτή Βαγγέλη Ντούλε στα Τίρανα

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την απαράδεκτη επίθεση που δέχθηκε ο μειονοτικός βουλευτής στην Αλβανία Βαγγέλης Ντούλες έξω από τα δικαστήρια των Τιράνων, όπου εκδικαζόταν η αίτηση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη να του δοθεί άδεια να ορκιστεί δήμαρχος και να αντικατασταθεί η προφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους μετά από οκτώ μήνες άδικης και μεθοδευμένης προφυλάκισης, κατέθεσε σχετική ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την οποία καταδικάζει την επίθεση.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Απαράδεκτες και απίστευτες σκηνές διαδραματίσθηκαν χθες έξω από το δικαστήριο όπου εκδικάζεται η αίτηση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη να του δοθεί άδεια να ορκιστεί δήμαρχος και να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους μετά από οκτώ μήνες άδικης και μεθοδευμένης προφυλάκισης.
Συγκεκριμένα προσερχόμενος στο δικαστήριο ο Βαγγέλης Ντούλες, βουλευτής της αντιπολίτευσης και μοναδικός βουλευτής της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας βρέθηκε στο στόχαστρο συγκεντρωμένων Αλβανών εθνικιστών. Δέχθηκε απαράδεκτους προπηλακισμούς, λεκτικές επιθέσεις και κινδύνευσε σοβαρά η σωματική του ακεραιότητα με στόχο να καμφθεί η στήριξή του στον δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη. Σε δηλώσεις του κατήγγειλε ως ηθικό αυτουργό της εναντίον του επίθεσης την αλβανική κυβέρνηση.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
Είναι σε γνώση τα ανωτέρω γεγονότα και τι μέτρα προτίθεστε να λάβει για την απαράδεκτη επίθεση κατά ενός εκλεγμένου μέλους της βουλής της Αλβανίας που είναι μία υπό ένταξη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση;»