28 Μαρτίου, 2024

Λαμία – ΑΕΚ 0-3: Με πρωταγωνιστή τον Αραούχο η Ένωση απέδρασε με το διπλό

Εύκολο πέρασμα έκανε η ΑΕΚ απ’ τη Λαμία, όπου κυριάρχησε με 3-0 στην πρεμιέρα της Super League. Η Ένωση στο ντεμπούτο του Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο, είχε για εκτελεστές και κορυφαίους τον Αραούχο που σκόραρε δις και τον Πινέδα κι εξασφάλισε το πρώτο τρίποντο

Το παιχνίδι άρχισε νωχελικά με την ΑΕΚ σταδιακά να παίρνει τον έλεγχο και να πιέζει. Ωστόσο, η Λαμία ήταν η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στο γκολ. Στο 32′ ο διαιτητής Κουτσιαύτης έσπευσε στο VAR για να δει το μαρκάρισμα του Σιμάνσκι πάνω στον Σλίβκα προτού καταλογίσει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντε Βισέντι, ο οποίος όμως έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Κι αφού η Λαμία δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Στο 35′ ο Αραούχο και ο Πινέδα συνδυάστηκαν όμορφα, ο Κορνέζος προσπάθησε να απομακρύνει αλλά ο Αραούχο με δυνατό σουτ από κοντινή απόσταση έγραψε το 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ισορροπημένα αλλά με ένα γκολ στο 65′ η ΑΕΚ αγκάλιασε τη νίκη. Ο Αραούχο έκλεψε την μπάλα απ’ τον Τζανετόπουλο, πάτησε περιοχή και με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το 0-2.  

Η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 73”, οπότε η ΑΕΚ έφτασε πανηγυρικά στο 0-3. Ο Βίντα μπήκε στην περιοχή, γύρισε την μπάλα προς τον Πινέδα, ο οποίος έκανε κοντρόλ και με θαυμάσιο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Λαμία θα μπορούσε να σκοράρει αλλά στο 84′ το σουτ του Τσούκαλου τράνταξε το δοκάρι.

Λαμία: Γκαραβέλης, Προβυδάκης (58′ Μανούσος), Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Γκοράνοβ, Σιμόν, Σλίβκα, Νούνιες, Μπάμπης (83′ Σαραμαντάς), Ντε Βινσέντι (74′ Tσούκαλος), Τσιλούλης.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Βίντα (83′ Ρότα), Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (76′ Λιβάι Γκαρσία), Άμραμπατ (89′ Φράνσον), Τσούμπερ (89′ Μοχαμάντι), Μάνταλος, Αραούχο (84′ Μήτογλου).

madata.gr