2 Μαΐου, 2024

Κυριάρχησαν οι “πράσινες ακαδημίες”, απέναντι σε ένα ποιοτικό ΟΦΗ

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με σκορ και θέαμα, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που επικράτησε με 3-2 απέναντι σε ένα πολύ καλό ΟΦΗ, για την 10η και τελευταία αγωνιστική των play off της Superleague.

Οι Κρητικοί μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο έχοντας την κατοχή της μπάλα και δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες κυρίως έξω από την περιοχή.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε μπροστά στο σκορ κόντρα στην ροή του παιχνιδιού με τέρμα του Ούφε Μπεχ στο 27΄ με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή.

Ο ΟΦΗ είχε άμεση απάντηση, με τον Φιγκεϊρέδο να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 29΄, μετά από γέμισμα του Δεληγιαννίδης.

Ο Παναθηναϊκός λίγα λεπτά αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 36΄, πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ με τον Μακέντα να εκμεταλλεύεται τo λάθος του Ουάλι και με κοντινό πλασέ να κάνει το 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάλι άμεση απάντηση, με το σουτ του Βαζ στο 38΄ να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του Ξενόπουλου.

Λίγα λεπτά πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Χατζηγιοβάννης με πλασέ έκανε το 3-2, με τον τριφύλλι να πηγαίνει στα αποδυτήρια με κεφάλι στο σκορ.

Στην επανάληψη, ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι με τους δυο προπονητές να χρησιμοποιούν νεαρούς παίκτες και τον Γιώργο Δώνη να δοκιμάζει για πρώτη φορά τον Τζαβίδα.

Ο ΟΦΗ στο τελευταίο λεπτό των καθηστερήσεων κέρδισε πέναλτι από χέρι του Κολοβέτσιου, ο Φιγκεϊρέδο ανέλαβε την εκτέλεση με τον Ξενόπουλο να τον νικάει.

Αναλυτικά οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (4-3-3): Ξενόπουλος, Θεοχάρης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης (46’ Αλεξανδρόπουλος), Μπουζούκης, Σερπέζης (58’ Κολοβός), Μπεκ (76’ Τζαβίδας), Χατζηγιοβάνης (68’ Αθανασακόπουλος), Μακέντα (68’ Περέα).

ΟΦΗ (4-2-3-1): Γουάλι, Μπράουν, Βίκτορ (61’ Βαφέας), Γιαννούλης, Δεληγιαννίδης, Νέιρα, Στάικος, Βαζ, Ναμπί (79’ Μίγγος), Νοικοκυράκης (79’ Σουρνάκης), Φιγκεϊρέδο.