19 Απριλίου, 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προσδοκούμε σε καθαρή νίκη της ΝΔ – Η τελευταία συνέντευξη πριν τις εκλογές

Την τελευταία συνέντευξη πριν τις εκλογές έδωσε σήμερα στον Νίκο Ευαγγελάτο ο πρωθυπουργός, ζητώντας καθαρή εντολή από τους πολίτες λέγοντας πως η 4ετία ήταν ένα μεγάλο σχολείο, έμαθε από τα λάθη του και προτίθεται να πατήσει γκάζι και όχι φρένο, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε την τελευταία του συνέντευξη πριν το τέλος αυτής της προεκλογικής περιόδου στο MEGA και στον Νίκο Ευαγγελάτο, αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα κερδίσει με διαφορά τις εκλογές την Κυριακή.

«Προσδοκούμε σε καθαρή νίκη της ΝΔ. Γι’ αυτό εργάζομαι, νίκη που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να κυβερνηθεί ο τόπος με σταθερότητα».

Τι θα κάνει αν έρθουν έτσι τα πράγματα; Θα παραλάβει την εντολή, αλλά δεν κρύβει ότι είναι δύσκολο το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.

«Δεν θα πω τι θα κάνω τη Δευτέρα, πρέπει να δω το εκλογικό αποτέλεσμα. Πρακτικά με το ΠΑΣΟΚ δεν βλέπω περιθώρια αυτή τη στιγμή συνεννόησης, ούτε πιστεύω ότι χώρα χρειάζεται ασταθή κυβέρνηση συνεργασίας».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν σκέφτηκε ποτέ να αλλάξει ξανά τον εκλογικό νόμο και μίλησε για τη προοπτική δεύτερης πρωθυπουργικής θητείας

«Επιθυμία μου είναι να συνεχίσω. Αυτή είναι απόφαση των Ελλήνων και νομίζω ότι θα την πάρουν με καθαρότητα και νηφαλιότητα. Αυτά τα 4 χρόνια σε αυτό το κτίριο ήταν και για μένα μεγάλο σχολείο, έμαθα από τα λάθη μου. Δεν θα πατήσω φρένο, γκάζι θα πατήσω».

Ο πρωθυπουργός για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι γνωρίζονται πια καλά, αλλά είναι πολύ διαφορετικοί άνθρωποι και διαφορετικοί χαρακτήρες.

Αντίθετα, για τον Νίκο Ανδρουλάκη είπε ότι δεν έχει γνωρίσει ποτέ του και πως έχει φέρει το ΠΑΣΟΚ πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχει πάρει αποστάσεις από αρκετούς συμπολίτες μας που στήριξαν και μπορεί να στηρίζουν ακόμα ΠΑΣΟΚ και δεν αισθάνονται άνετα με τη μονομανία της προσωπικής επίθεσης εναντίον μου».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις προτεραιότητές του για την επόμενη τετραετία. Καλύτεροι μισθοί, νέο εθνικό σύστημα υγείας, καλύτερο κράτος ενώ επανέλαβε ότι αναγνώρισε την ευθύνη και προχώρησε σε παρεμβάσεις για τις παρακολουθήσεις

Απάντησε και στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή πρόσφατη τοποθέτησή του για τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη.

«Τι να ξεκαθαρίσω; Όταν γίνεται κοπτοραπτική για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα τι να πω παραπάνω..; Δεν θα πω για τις συναντήσεις με τους συγγενείς, τις κρατώ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Όχι να βάζουν στο στόμα μου λόγια που δεν έχω πει. Είναι απαράδεκτο».

Στα παρασκήνια της συνέντευξης ξεχώρισαν οι στιγμές της προετοιμασίας του πρωθυπουργού και του Νίκου Ευαγγελάτου, ενώ τα βλέμματα όλων τράβηξε ο Πίνατ, το αδέσποτο κατοικίδιο που έχει υιοθετήσει το Μέγαρο Μαξίμου.

πηγή: MEGA TV