26 Απριλίου, 2024

Κρήτη: Άγγιξε τους 32 βαθμούς ο υδράργυρος – Υψηλές θερμοκρασίες και το επόμενο διήμερο

Το “φράγμα” των 30 βαθμών Κελσίου “έσπασε” σήμερα, Κυριακή 14 Μαΐου, για πρώτη φορά φέτος στην χώρα μας ο υδράργυρος. Αργότερα από κάθε άλλη χρονιά, από το 2015 και μετά, η θερμοκρασία έφτασε τους 32 βαθμούς στη νότια Κρήτη και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μεσαράς.

Όπως αναφέρει ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος, στις 14 Μαΐου 2023, για πρώτη φορά μέσα στο έτος,  η θερμοκρασία σε κάποιο σταθμό μας στην Ελλάδα ξεπέρασε τους 30 βαθμούς.

Πιο συγκεκριμένα, στο σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στην Πλώρα Ηρακλείου η μέγιστη θερμοκρασία έφτασε στους 32 βαθμούς.

Η ημερομηνία αυτή, 14 Μαΐου, είναι η πιο όψιμη των τελευταίων ετών. Πιο συγκεκριμένα, ο πίνακας που ακολουθεί δίνει τις αντίστοιχες ημερομηνίες από το 2015

Οι 8 υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο νησί δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υψηλές θερμοκρασίες θα έχουμε την Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ μετά το θερμόμετρο θα υποχωρήσει προς τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

madata.gr