29 Μαρτίου, 2024

Κρεμλίνο: Oι τέσσερις όροι της Ρωσίας για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Σύμφωνα με το Reuters ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως η Ρωσία έχει ενημερώσει την Ουκρανία ότι είναι έτοιμη να διακόψει τη «στρατιωτική επιχείρηση» εφόσον ικανοποιηθούν οι όροι της,

Όλα αυτά έγιναν γνωστά λίγο πριν ξεκινήσουν εκ νέου οι συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών διαπραγματευτών. 

Η Ρωσία απαιτεί από την Ουκρανία να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική δράση, να αλλάξει το Σύνταγμά της για να συμπεριλάβει την ουδετερότητα, να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος και να αναγνωρίσει τις αποσχισθείσες Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στο Reuters.

Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, η Ρωσία έχει γνωστοποιήσει στην Ουκρανία ότι είναι έτοιμη να σταματήσει την «στρατιωτική επιχείρηση» αμέσως, εάν το Κίεβο έκανε αποδεκτούς αυτούς τους όρους.

Όπως σχολιάζει το πρακτορείο Reuters, πρόκειται για την πιο ξεκάθαρη δήλωση από ρωσικής πλευράς μέχρι σήμερα σχετικά με τους όρους που θέλει να επιβάλλει το Κρεμλίνο στην Ουκρανία για να βάλει τέλος στην αιματηρή εισβολή, που διανύει την 12η μέρα της.

Ο Πεσκόφ ανέφερε ότι η Ουκρανία γνώριζε τους όρους και πρόσθεσε ότι είχε ξεκαθαριστεί πως όλα αυτά μπορούσαν να σταματήσουν «στο λεπτό».

Σχετικά με το θέμα της ουδετερότητας, ο Πεσκόφ είπε: «Θα πρέπει να κάνουν αλλαγές στο Σύνταγμα από τις οποίες θα προκύπτει ότι η Ουκρανία θα απορρίψει κάθε στόχευση να μπει στο ΝΑΤΟ».

madata.gr