1 Οκτωβρίου, 2023

Κλειστά σχολεία στη Θεσσαλία – Πότε θα αρχίσουν τα μαθήματα

Στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel βρέθηκε η Θεσσαλία, με όλους τους νομούς του γεωγραφικού διαμερίσματος να έχουν πληγεί σφοδρότατα και έτσι χωριά, κωμοπόλεις και πόλεις να έχουν πλημμυρίσει. Όπως είναι γνωστό, σε δύο ημέρες δηλαδή τη Δευτέρα (11/09) πρόκειται να ανοίξουν τα σχολεία, να γίνει ο αγιασμός και να αρχίσει έτσι η νέα σχολική χρονιά – όχι όμως και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς θα παραμείνουν κλειστά.

Αναλυτικά, ύστερα από συνεννόηση του υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκου Πιερρακάκη, και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνου Αγοραστού, και λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της Θεσσαλίας λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας, ανακοινώνεται με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ότι τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Ως εκ τούτου, τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία στη Λάρισα, στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα και στη Μαγνησία πρόκειται να αρχίσουν τουλάχιστον τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023.

Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι καταγραφές για τις ζημιές στα κτίρια, στις αίθουσες, στα αναλώσιμα υλικά και βέβαια στα βιβλία προκειμένου να παραγγελθούν νέα πακέτα για τα σχολεία στα οποία καταστράφηκαν από το νερό και τις λάσπες. Σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει και το Υπουργείο Παιδείας για ζητήματα που θα ανακύψουν και θα αφορούν στους μαθητές, στις απουσίες, στην ψυχολογική υποστήριξη τους, στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, στην αναπλήρωση των μαθημάτων κ.α.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην περιοχή της Θεσσαλίας δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν ακόμη ούτε και οι εκπαιδευτικοί λόγω των γνωστών προβλημάτων πρόσβασης αφού οι δρόμοι έχουν καταρρεύσει και πάρα πολλά χωριά όπως στο Πήλιο είναι εντελώς αποκλεισμένα.

madata.gr