15 Ιουλίου, 2024

Καιρός-Meteo: Κορυφώνεται η κακοκαιρία Avgi, χιόνια και βροχές σε πολλές περιοχές

Κορυφώνεται σήμερα Τρίτη (30.1.2024),η κακοκαιρία Avgi με βροχές και σποραδικές καταιγίδες έως το βράδυ σε αρκετές περιοχές αλλά και χιόνια στα ορεινά τμήματα και σε πιο χαμηλά υψόμετρα, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του meteo.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το βράδυ σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μαγνησίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Ανατολικής Πελοποννήσου, της Εύβοιας, της Κρήτης και στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου ενώ χιόνια θα πέσουν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μαγνησίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης.

Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σημαντική σταδιακή εξασθένηση και από το πρωί της Τετάρτης 31/01 θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στην Εύβοια και κυρίως στην Κρήτη.

Ο αθροιστικός υετός (βροχή / χιόνι) που αναμένεται την Τρίτη 30/01 και Τετάρτη 31/01

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν σήμερα τα 8 μποφόρ και κατά τόπους τα 9 μποφόρ ενώ θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση από αύριο. Στο Ιόνιο οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία που σήμερα δεν θα ξεπεράσει τους 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου θα παρουσιάσει μικρή άνοδο την Τετάρτη 31/01, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.