20 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Τραμπ στις εκλογές του 2024

Την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2024 ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι θέλει να σώσει την Αμερική από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

«Η επιστροφή της Αμερικής ξεκινά τώρα. Για να κάνουμε την Αμερική μεγάλη και ένδοξη ξανά, σήμερα ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών».

Με αυτόν τον τρόπο ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι μπαίνει στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο στις εκλογές του 2024.

«Κόλαση η κυβέρνηση Μπάιντεν»

Χωρίς αναφορά στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές που ισχυρίζεται πως του έκλεψαν, ο Τραμπ περιγράφει τη θητεία του ως παράδεισο και τη διακυβέρνηση Μπάιντεν ως κόλαση για τους Αμερικανούς.

«Πριν από δύο χρόνια, όταν άφησα το αξίωμά μου, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν έτοιμες για την χρυσή τους εποχή. Αλλά τώρα είμαστε ένα έθνος σε παρακμή. Είμαστε ένα αποτυχημένο έθνος. Για εκατομμύρια Αμερικανούς, τα τελευταία δυο χρόνια υπό την Προεδρία του Τζο Μπάιντεν ήταν ένα διάστημα πόνου, δυσκολιών, άγχους και απόγνωσης».

Η απάντηση του Τζο Μπάιντεν ήλθε με βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, στο οποίο ο Τραμπ έδινε υποσχέσεις, αλλά ο Μπάιντεν υπογράφει τα έργα.

Σε αυτήν την κούρσα πάντως ο Τραμπ δε θα έχει στο πλευρό του την κόρη του Ιβάνκα η οποία με μια λιτή ανακοίνωση ανέφερε πως για εκείνη έχουν τώρα προτεραιότητα τα παιδιά και η οικογένειά της.

Ενδιάμεσες εκλογές

Την ίδια ώρα, ο αγώνας για την Βουλή των Αντιπροσώπων συνεχίζεται, με τους Ρεπουμπλικάνους να έχουν εξασφαλίσει 217 έδρες και τους Δημοκρατικούς 207.

Οι Ρεπουμπλικάνοι απέχουν μια έδρα από τις 218 που χρειάζονται για να έχουν την πλειοψηφία της Βουλής.

Έξι από τις έντεκα έδρες που δεν έχουν κριθεί ακόμα είναι στην Καλιφόρνια και τα αποτελέσματα εκεί μπορεί να πάρουν ακόμα και εβδομάδες.

Πηγή: MEGA TV