21 Φεβρουαρίου, 2024

Ιερά Σύνοδος: 5 ώρες συνεδρίαζε για τα ομόφυλα ζευγάρια-Αναμένονται ανακοινώσεις

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η οποία διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες και αφορούσε στο πώς θα αντιδράσει η Ελλαδική Εκκλησία στο επερχόμενο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Νωρίτερα είχε αποφασιστεί η σύσταση μιας τριμελούς επιτροπής για τη σύνταξη του κειμένου, στο οποίο θα παρουσιάζονται οι βασικές αρχές της Εκκλησίας σχετικά με το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών. Η εν λόγω επιτροπή αποτελείται από τους μητροπολίτες Ναυπάκτου, Φθιώτιδος και Κομοτηνής.

Ταυτόχρονα, η ηγεσία της εκκλησίας έχει αποφασίσει να αναγνωστεί την Κυριακή στους ναούς μια εγκύκλιος σχετικά με το θέμα, ενώ θα εκδοθεί και μια δεύτερη η οποία θα απευθύνεται στην κυβέρνηση.

Κεντρικός εισηγητής επί του θέματος ήταν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος ενώ πραγματοποιήθηκε και συζήτηση μεταξύ των 82 Μητροπολιτών, οι οποίοι μετείχαν στην Ιερά Σύνοδο. Λόγω της μεγάλης συμμετοχής ομιλητών, η συνεδρίαση διήρκεσε περισσότερο από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί και ολοκληρώθηκε περίπου στις 14:30.

ieidiseis.gr