15 Ιουλίου, 2024

Δωρεάν «ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ» από το Επιμελητήριο Ηρακλείου στις κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις – μέλη του

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου διαθέτει στις κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις – μέλη του, δωρεάν ψηφιακή υπογραφή, στο πλαίσιο του νέου έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Επιχειρηματικότητας» της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ).
Η αίτηση απόκτησης γίνεται από την εφαρμογή που βρίσκεται στη διεύθυνση https://services.businessportal.gr/ με τους κωδικούς Γ.Ε.ΜΗ της επιχείρησης. Από το μενού επιλέγουμε «Διάθεση ψηφιακής υπογραφής», «Υποβολή αίτησης», «Ταυτοποίηση Χρήστη».

Προϋποθέσεις απόκτησης Ψηφιακής Υπογραφής επιχείρησης:

•Εγγεγραμμένη στο ΓΕΜΗ
•Νομική μορφή Α.Ε, ΕΠΕ ή ΙΚΕ (Κεφαλαιουχική).

Ενέργειες μετά τη σύνδεση στο παραπάνω link:
•Επιλογή φυσικών προσώπων για διάθεση Ψηφιακής Υπογραφής
•Αίτημα προσθήκης νόμιμου εκπροσώπου (Καταστατικό)
•Ιστορικό επιλογής φυσικών προσώπων
•Ιστορικό αιτημάτων προσθήκης εκπροσώπων
•Οδηγίες χρήσης
Επιλέγοντας το κουμπί «Συνέχεια Επιλογής ΦΠ»

Πλεονεκτήματα ψηφιακής υπογραφής:

νομική ισχύ ισοδύναμη με την ιδιόχειρη υπογραφή, απόλυτη ασφάλεια, αυθεντικότητα, εγκυρότητα, εξοικονόμηση χρόνου, μείωση κόστους, διασυνοριακή ισχύ, συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Ελληνικού Δημοσίου, αποφυγή επίσκεψης σε ΚΕΠ, κ.λ.π.
Η ψηφιακή υπογραφή είναι άυλη, χωρίς χρήση USB token, οπότε ο δικαιούχος μπορεί να υπογράψει από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και αν βρίσκεται, μέσω του κινητού τηλεφώνου του.
Στην ΚΕΕΕ λειτουργεί Τμήμα εξυπηρέτησης και υποστήριξης της διαδικασίας έκδοσης Ψηφιακών Πιστοποιητικών και άυλης Ψηφιακής Υπογραφής:
 Τηλεφωνικό κέντρο 210-2201960 από 07:00 πμ έως 22:00 μμ, Δευτέρα έως Παρασκευή και Σάββατο 08:00 έως 16:00 μμ, πλην αργιών.
https://helpdesk.indigital.gr/open.php (στέλνετε ticket πατώντας «Αίτημα Υποστήριξης»)
https://sign-register.businessportal.gov.gr/faq («Συχνές ερωτήσεις»)
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στο https://www.ebeh.gr/psifiaki-ypografi ή να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Ψηφιακής Υπογραφής του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, τηλ: 2810-247028 ή με το Παράρτημα Μοιρών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου: Τηλ:28920-24994.