28 Μαρτίου, 2024

Ειδικό Δικαστήριο: Στο μικροσκόπιο SMS που έστειλε ο Νίκος Παππάς στον Καλογρίτσα

Ένα νέο SMS προσκομίστηκε σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο από την υπερασπιστική γραμμή του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Το SMS αυτό φέρνει αναταραχή στη δίκη αλλά και στο πολιτικό σκηνικό.

Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας οι δικηγόροι Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος , οι οποίοι εκπροσωπούν τον κατηγορούμενο επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα, προσκόμισαν ένα γραπτό μήνυμα (sms) με το οποίο ο Νίκος Παππάς φέρεται να ενημερώνει τον επιχειρηματία, καταγράφοντας ποσοστά επιχειρηματιών για τη δημιουργία τηλεοπτικού καναλιού μετά το διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών.

Η κατάθεση του συγκεκριμένου sms, σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπεράσπιση του κ. Καλογρίτσα, αποδεικνύει τη σύμπραξη του πρώην υπουργού Επικρατείας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον δικαζόμενο επιχειρηματία, αλλά και τις σχέσεις του με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου.

«Είναι ένα καινούργιο sms που εστάλη στις 15/9/2016. Σε αυτό το sms αναφέρεται το όνομα του Αρτεμη Αρτεμίου, με την κωδική ονομασία Α2, του ανθρώπου στον οποίο αναφέρθηκε η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα Ευθαλία Διαμαντή. Το sms αυτό είναι σημαντικό στοιχείο και προέρχεται από τον Νίκο Παππά».

Τι αναφέρει το ηλεκτρονικό μήνυμα

«Ιβάν 35, Καλογρίτσας 35, Α2 16, Κουρής 10, Μάρης 4. Α2 αυτός που θα δεις 12.30. Α2 και Καλογρίτσας είναι αδιαίρετο προφανώς» αναγράφει το sms προς τον κ. Καλογρίτσα» ανέφερε ο Άγγελος Καραχάλιος, συνήγορος του επιχειρηματία και συμπλήρωσε:

«Δυο ημέρες μετά τη συνάντηση Φουρλεμάδη με τον Καλογρίτσα έχουμε προσπαθήσει να βρεθεί άλλη λύση για να κατατεθεί η πρώτη δόση. Αυτό το sms ενισχύει τη θέση μας ότι υπήρχε στενή συνεργασία Παππά και Καλογρίτσα και δείχνει ευθεία σύμπραξη».

Τι λένε οι δικηγόροι

«Ο Χρήστος Καλογρίτσας ούτε τότε είχε πτωχεύσει, ούτε τώρα έχει πτωχεύσει, δίνει μάχη επιβίωσης. Μπροστά μου αρνήθηκε το πτωχευτικό τέχνασμα που του εισηγήθηκαν ορισμένοι . Ορισμένοι εκ των συνηγόρων Παππά  συνήγοροι τον χαρακτήρισαν με ανοίκειο τρόπο και οδήγησαν αρκετούς μετόχους του πολιτικού διαλόγου μέσω των ΜΜΕ να λένε ψέματα . Η περίπτωση του κατηγορουμένου υπουργού δεν διασώζεται με τέτοια ψεύδη ο  Χρήστος Καλογρίτσας  είναι όρθιος και δίνει μάχη ,τη μάχη της ζωής του. Είναι θύμα εξαπάτησης. Κλείνοντας σε σχέση με  το SMS , που σήμερα κατατέθηκε για πρώτη φορά αποδεικνύει με τρόπο απόλυτο ότι ο  πρώην υπουργός επικρατείας παραβίασε τα καθήκοντα του , δηλαδή παραβίασε το νόμο και το Σύνταγμα» δήλωσαν οι δικηγόροι του Χρ.Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος και Αγγελος Καραχάλιος.

Αντίθετα, ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του πρώην υπουργού Ν. Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε μετά την προσκόμιση του επίμαχου μηνύματος ότι: «Το sms που οψίμως παρουσιάστηκε σήμερα από υπεράσπιση Καλογρίτσα έχει μηδαμινή αποδεικτική  αξία και  δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για τη γνησιότητα όλων των μηνυμάτων που χρησιμοποίησε και θα χρησιμοποιήσει ο Καλογρίτσας.  Και αυτό γιατί από μία απλή ανάγνωση του νόμου Παππά αναμφισβήτητα προκύπτει ΄ότι κανένας Α2 δεν μπορούσε να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας με νόμιμη τηλεοπτική άδεια γιατί υπήρχε ρητή και κατηγορηματική υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών μέχρι του ποσοστού του 1%. Άρα, το συγκεκριμένο sms αποτελεί συνέχεια από τα παραμύθια της κυρίας Ευθαλίας (σ.σ. αναφέρεται στην γραμματέα του Χρ.Καλογρίτσα  η οποία πρόσφατα εξετάστηκε ως μάρτυρας στο δικαστήριο).

Η κατάθεση Στουρνάρα

Στη συνέχεια, εξετάστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης  Στουρνάρας, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση της  Τράπεζας Αττικής στην οποία ο Χρ.Καλογρίτσας είχε δάνεια μη εξυπηρετούμενα.

«Αναφέρθηκα στο πόρισμα της ΤτΕ για ορισμένες ασυνήθιστες πρακτικές σε σχέση με την τράπεζα Αττικής και όχι συγκεκριμένα με τον κ. Καλογρίτσα» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας και ξεκαθάρισε απαντώντας στο εάν ευθύνονται τα δάνεια στην Τοξότης (εταιρία Καλογρίτσα): «δεδομένου ότι τα δάνεια είχαν γίνει μη εξυπηρετούμενα συνέβαλαν και αυτά, αλλά όχι μόνο αυτά. Η πολύπαθη αυτή τράπεζα είχε προβλήματα που προερχόταν από το δημόσιο χαρακτήρα της. Έπρεπε να ιδιωτικοποιηθεί. Είναι δύσκολο να πει κάποιος εάν σκοπίμως δόθηκαν δάνεια που δε μπορούσαν να εξυπηρετηθούν».

πηγή: in.gr