19 Μαρτίου, 2024

Οι συμβουλές για να πετύχει η απώλεια λίπους μέχρι το καλοκαίρι

Αναμφίβολα, η τωρινή περίοδος είναι και η ιδανική στιγμή για να υιοθετήσεις υγιεινές διατροφικές συνήθειες, να αρχίσεις να γυμνάζεσαι, να ακολουθήσεις μια σωστή δίαιτα για απώλεια λίπους και να χάσεις μερικά κιλά με σταθερό και αργό ρυθμό. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να στερηθείς το φαγητό και να νιώθεις μόνιμη πείνα για να χάσεις τα περιττά κιλά που θέλεις. Μερικές μικρές αλλαγές είναι αρκετές για να δεις αποτέλεσμα.

1. Γυμνάσου στο σπίτι
Για πολλούς ανθρώπους είναι δύσκολο να δεσμευτούν έστω και για μία ωρολογιακή ώρα στο γυμναστήριο και η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται, αφού μπορείς να επιτύχεις εξαιρετικά αποτελέσματα σε λιγότερο από μισή ώρα γυμναστικής μέσα στο σπίτι σου. Το καλύτερο πρόγραμμα είναι η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης, που περιλαμβάνει ολιγόλεπτες δυναμικές ασκήσεις και σύντομες περιόδους ανάπαυσης. Ένα τέτοιο πρόγραμμα καίει περισσότερες θερμίδες απ’ ότι ένα ωριαίο πρόγραμμα σταθερής έντασης, όπως το βάδισμα στο διάδρομο.

2. Μοίρασε το πρόγραμμά σου ανάμεσα στο πρωί και το βράδυ
Σπάζοντας το πρόγραμμά σου δίνεις ώθηση στο μεταβολισμό σου για όλη σχεδόν τη μέρα και καις θερμίδες ακόμη και όταν κάθεσαι στο γραφείο σου. Δοκίμασέ το δύο φορές την εβδομάδα.

3. Φάε σνακ σαν πρωταθλήτρια
Οι έξυπνες επιλογές στο δεκατιανό μπορούν να σε βοηθήσουν να μειώσεις τη συνολική πρόσληψη των θερμίδων σου ενώ ταυτόχρονα σου κόβουν την πείνα. Προσπάθησε κάθε μέρα να τρως δύο τακτικά γεύματα και 4 σνακ. Μερικές ιδέες που μπορείς να δοκιμάσεις: 1 φλιτζάνι φράουλες με 1 κ.σ. σαντιγί, 10 τσιπς από αραβική πίτα ολικής άλεσης και 3 κ.σ. σάλτσα τομάτας, 2 φλιτζάνια ποπ κορν χωρίς βούτυρο, πασπαλισμένα με παρμεζάνα ή μισό αγγούρι μαζί 2 κ.σ. χούμους.

4. Εμπλούτισε τη διατροφή σου με λαχανικά
Αυτή είναι η βασική αρχή για να μείνεις σούπερ αδύνατη! Τρώγε σαν χορτοφάγος το βράδυ και πιο βαριά γεύματα νωρίτερα μέρα στην ημέρα. Η διατροφή αυτή θα σου εξασφαλίσει περισσότερες φυτικές ίνες και λιγότερες θερμίδες προς το βράδυ που είναι η ώρα όπου ο μεταβολισμός σου μειώνεται φυσιολογικά και είναι πιο δύσκολο να κάψει εκείνες τις επιπλέον θερμίδες.

5. Συνδύασε την αεροβική άσκηση με την ενδυνάμωση
Αν σου αρέσει να πηγαίνεις στο γυμναστήριο, αντί να κάνεις μόνο αεροβική τη μία μέρα και ενδυνάμωση την επομένη, συνδύασε και τα δύο είδη άσκησης την ίδια μέρα, εναλλάσσοντάς τα. Για παράδειγμα, κάνε 10 λεπτά διάδρομο με εναλλαγές ανάμεσα σε περπάτημα και τρέξιμο και μετά κάνε ένα σετ ασκήσεων για τα πόδια στο μηχάνημα για μυΐκή τόνωση. Οι μύες σου θα σε εκδικηθούν γι’ αυτό αργότερα, αλλά τα αποτελέσματα θα είναι γρήγορα. Την ίδια αρχή μπορείς να ακολουθήσεις και όταν κάνεις γυμναστική στο σπίτι.

6. Κατανάλωσε ένα υγρό γεύμα τη μέρα
Για να δώσεις φόρα στη δίαιτα για απώλεια λίπους , μέρα παρά μέρα, αντικατάστησε ένα στερεό γεύμα σου με μία σούπα, ένα smoothie ή ένα πρωτεϊνούχο ρόφημα. Αυτό θα σε βοηθήσει να μειώσεις τη συνολική θερμιδική σου πρόσληψη. Βεβαιώσου πως το ρόφημα είναι έως 200 θερμίδες και δεν είναι γεμάτο ζάχαρη. Τα φρέσκα συστατικά είναι πάντα προτιμότερα και καλό είναι να συμπεριλάβεις φρούτα και λαχανικά στο smoothie ή στο milkshake σου. Τα υγρά γεύματα, είναι βολικά, οικονομικά και πολύ βολικά για όταν είσαι εκτός σπιτιού.

7. Γυμνάσου στο γραφείο σου
Πρόσθεσε με κάθε ευκαιρία λίγη άσκηση στη ζωή σου. Αυτές εδώ είναι δύο εύκολες κινήσεις που μπορείς να κάνεις ακόμη και στο γραφείο σου κάθε μέρα για 5 λεπτά ή και λιγότερο. Γύμνασε τους τρικεφάλους σου πιάνοντας την άκρη της καρέκλας σου (αρκεί να μην είναι με ροδάκια!). Στηρίξου στις παλάμες ενώ τα δάχτυλά σου θα κοιτάζουν προς το σώμα σου. Τραβήξου μακριά από το κάθισμα και βυθίσου προς τα κάτω. Μετά δώσε ώθηση στα χέρια για να ανέβεις ξανά. Κράτησε τους αγκώνες και τις ωμοπλάτες σου όσο το δυνατό ενωμένους. Για να δυναμώσεις τους κοιλιακούς, κάθισε στην άκρη της καρέκλας σου και φέρε ένα -ένα γόνατο μέχρι το στήθος σου. Κάνε δέκα επαναλήψεις σε κάθε πόδι.

8. Καθιέρωσε μία μέρα την εβδομάδα ως "ημέρα με λίγες θερμίδες"
Αυτό είναι που οι ειδικοί αποκαλούν διαλειμματική νηστεία και δίνει ώθηση στην απώλεια λίπους. Διαφοροποιώντας τη θερμιδική σου πρόσληψη δεν επιτρέπεις στον οργανισμό σου να χαλαρώσει και να συνηθίσει και αυτό τον κρατά σε εγρήγορση και τον αναγκάζει να δουλεύει σκληρά για να μεταβολίζει τις τροφές. Η μείωση των θερμίδων σου για μία μόνο μέρα μπορεί πραγματικά να πυροδοτήσει γρήγορη απώλεια βάρους. Δοκίμασε να κόψεις κατά 40% τις θερμίδες. Αν δηλαδή κανονικά καταναλώνεις 2.000 θερμίδες τη μέρα, προγραμμάτισε μια μέρα όπου θα καταναλώνεις 1.200. Δεν είναι εύκολο, αλλά να θυμάσαι πως είναι μόνο 24 ώρες.

ourlife.gr