28 Μαρτίου, 2024

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στο ανακριτή. Στον αέρα και πάλι η απολογία για Μαλένα και Ίριδα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κληθεί σήμερα να δώσει εξηγήσεις κατηγορούμενη για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας. Η προφυλακισμένη για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας πέρασε σήμερα το πρωί το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου.

Είχε προηγηθεί, λίγες ώρες πριν, η κατάθεση νέου αιτήματος εξέτασης μαρτύρων, μεταξύ των οποίων ιατροδικαστών, συγκεκριμένων επιστημόνων ειδικών γνώσεων, αλλά και κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης άλλων. Το αίτημα κατατέθηκε την παραμονή της προγραμματισμένης απολογίας της και μετά από δυο προθεσμίες που έχει ήδη λάβει η κατηγορούμενη από την αρμόδια ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.   

«Δεν θα επιτρέψουμε να απολογηθεί η κα κατηγορουμένη χωρίς να διερευνηθεί κάθε πτυχή των ιατροδικαστικών εκθέσεων και γνωμοδοτήσεων, επειδή όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει από το στάδιο της προδικασίας» αναφέρει χαρακτηριστικά η υπεράσπιση της κατηγορούμενης. Μάλιστα, ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας σημειώνει πως σε διαφορετική περίπτωση «θα προβώ σε όλες τις νόμιμες διαδικαστικές ενέργειας, ώστε να εξασφαλίσω τα νόμιμα συμφέροντά της» και στρέφει για ακόμη φορά τα βέλη του στους “αυτοδιορισμένους”, όπως τους χαρακτηρίζει, ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα, το πόρισμα των οποίων αμφισβητεί καθώς κάνουν λόγο για θάνατο των δυο κοριτσιών από εγκληματική ενέργεια. Ο κ. Κούγιας ξεκαθαρίζει πως «προς το συμφέρον της κυρίας κατηγορουμένης δεν θα επιτρέψω να απολογηθεί χωρίς να διενεργηθούν αυτές οι επιβεβλημένες ανακριτικές πράξεις, αιτούμαι όπως ικανοποιηθούν τα ως άνω αιτήματα της κυρίας κατηγορουμένης, όντας βέβαιος ότι έτσι θα αποδειχθεί η αθωότητα της». Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία αρνείται με κατηγορηματικό τρόπο ότι δολοφόνησε τα παιδιά της, σε δηλώσεις του επανέλαβε πως είναι πεπεισμένος πως η συγκεκριμένη υπόθεση είναι «η μεγαλύτερη δικαστική πλάνη» και προανήγγειλε «συγκλονιστικές ανατροπές» από τις οποίες «κάποιοι θα πάνε φυλακή».

madata.gr